Här tvingas Nyheter Idag fly från rekordbranden

Är hjärnan dum får kroppen lida. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 5 aug 2014 2014-08-05
E-post 0

VÄSTMANLAND Mitt i den rasande rekordbranden i skogarna i Västmanland var Nyheter Idag på plats för att filma dramatiken. Under tiden höll branden på att omringa både kameraman och reporter. – Det börjar bli riktigt jävligt. Vi drar nu Tommy, säger Chang Frick med stickande brandrök i ögonen.

Den pågående skogsbranden i Västmanland rasar just nu utom kontroll. Flera mindre samhällen är evakuerade och myndigheter bad under natten människor i tätorten Norberg att vara beredda på en evakuering. Speciella flygplan rapporteras vara på väg från Spanien och Italien för att bistå svenska myndigheter med att bekämpa rekordbranden som just nu täcker en area på 10 000 hektar.

– Det är ett mycket svårt läge. Det är extremt torrt och minsta lilla gnista tänder direkt, säger räddningsledare Håkan Fehne till Aftonbladet.

Nyheter Idag filmade på nära håll – kunde slutat illa

När Nyheter Idag begav sig ut till området möttes vi av en uppsamlingsplats i Västerfärnebo, för människor som evakuerats från branden.

– Det är ett hundratal människor här. Det cirkulerar människor här hela tiden. Man kommer, man skriver upp sig och så pratar man lite om man känner igen folk och så går man hem igen. Det är inte så mycket som frivilliga kan, eller ska göra ute vid elden, säger kyrkoherde Mikael Nordin till Nyheter Idag.

När vårt utsända filmteam begav sig ut i skogen blev vi varse vad Nordin menade. Skogen stod i fulla lågor och det var svårt att andas i brandröken och hettan.

I videon nedan ser du dramatiken när Nyheter Idag dokumenterade den största svenska branden i modern historia.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag