Här twittrar 19-åringen att han vill skicka unga SDU-tjejer till Gulag

Det fina näthatet på Twitter. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 7 apr 2015 2015-04-07
E-post 100

SVERIGE Näthatet har blivit en allt mer vanlig företeelse i samhället. På Twitter, Facebook och Youtube är det snarare regel än undantag för vissa individer att hota och smäda när de inte får som de vill.

En diskussion på Twitter där SDU-tjejerna Ebba Hermansson och Hanna Lindholm medverkade urartade i pajkastning och förtäckta hot efter att en grupp vänsterorienterade twitteranvändare beslutat sig för debatten nu skulle ta slut.

Diskussionen, som föranleddes av att twittraren Emmywin twittrat ”Stoppa Hanna Lindholm 2015” och jämfört de två SDU-tjejerna med klamydia, urartade snabbt när fler och fler anslöt sig till tråden.

Ett antal twitteranvändare verkade dock inte gilla att diskussionen inte riktigt gick deras väg, och såg uppenbarligen ingen annan utväg än att börja kasta hotelser runtomkring sig.

”får du en så stor njutning av att provocera? hoppas AFA kommer ärligt”, skrev en minderårig twitteranvändare till Ebba Hermansson när han inte längre orkade diskutera ämnet.

Twittraren NicePizzaSlice, en 19-åring hemmahörande i Uppsalaområdet, gick ännu längre och förklarade att han tyckte att både Ebba och Hanna borde skickas till Gulag.

Medan ynglingen skröt om hur nöjd han var över att ha näthatat två unga tjejer verkade NicePizzaSlice, eller Emil, aningen mer oroad över att bloggen Avpixlat ”hängt ut honom”.

Försvarar sitt hat

När Nyheter Idag får tag i Emil är han fåordig. Vi frågar honom varför han skriver så som han gör till andra människor på Twitter men han verkar dock inte alltför pigg på att förklara sig, utan berättar istället att vad han gjort är helt rättfärdigat.

– Jag tycker inte synd om rasister, nazister eller fascister. Att vara något utav det ska aldrig vara lätt, säger Emil till Nyheter Idag.

När Ebba lite senare ställer en allmän fråga på Twitter, om hon förtjänar att utsättas för hot på grund av att hon röstar på Sverigedemokraterna, svarar ytterligare två användare klart ja.

Användaren Frekkels skriver avslutningsvis att Ebba troligen kommer att skaffa barn med sin kusin. Hon attackerar även Ebbas familj när hon påstår att även Ebbas föräldrar gjort samma sak.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag