Här umgås Alliansledarna med Gustav Fridolin (MP): ”Gustav, Ulf, Jan & jag åker nu tåg genom Sverige”

Foto: Faksimil Twitter
  • Tisdag 22 maj 2018 2018-05-22
E-post 741

SVERIGE På sociala medier cirkulerar en bild på Annie Lööf, Jan Björklund, Ulf Kristersson och Gustav Fridolin som har en trevlig pratstund under en tågresa. Flera på sociala medier har undrat varför det är lättare för alliansledarna att diskutera med ett statsråd än vad det är att diskutera med Jimmie Åkesson (SD).

Den 19 maj publicerar centerledaren Annie Lööf några bilder på Twitter med texten ”Gustav, Ulf, Jan & jag åker nu tåg genom Sverige denna lördagkväll. Tack för idag alla jag träffat!”. Det många på sociala medier uppmärksammade snabbt var det första namnet, Gustav. När sen en Tweet om samma resa publiceras av Jan Björklund (L) framgår det att det är Gustav Fridolin (MP) som Lööf hänvisar till.

Av Jan Björklunds tweet framgår det att partiledarna varit på Landsbygdsriksdagen i Örnsköldsvik och tog ett gemensamt tåg hem från evenemanget.

Flera på Twitter frågar sig var Ebba Bush Thor befinner sig någonstans och hur det kommer sig att det är lättare för alliansledarna att sitta och diskutera med Gustav Fridolin (MP) än Jimmi Åkesson (SD).

Nyheter Idag har talat med Jessica Bissmark, pressekreterare för Centerpartiet. Hon berättar för Nyheter Idag att hon inte var med under själva tågresan men hon gissar att partiledarna diskuterade vad de skulle göra i helgen med varandra.

Finns det några gemensamma beröringspunkter rent politiskt mellan Centerpartiet och Miljöpartiet?

– Ja vi prioriterar båda miljön även om vi gör det på lite olika sätt, uppger Bissmark till Nyheter Idag.

En del hävdar att ni ligger närmare Miljöpartiet i frågan om invandring än vad ni gör med resten av allianspartierna, är det så?

– Öhh asså jag har inte riktigt tid att prata just nu jag kom precis hem med mina barn.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag