Här undviker Pia Sundhage att svara på frågor om SDU-bilden

  • Onsdag 2 jul 2014 2014-07-02
E-post 0

ALMEDALEN En bild med Eric Hamrén och Pia Sundhage från svenska fotbollsförbundet, där de poserar med Sverigedemokratisk Ungdom har blivit en snackis i Almedalen. När Nyheter Idag ställer Sundhage mot väggen vill hon inte svara på våra frågor.

Flera medier har rapporterat om att Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, fotograferat sig tillsammans med Eric Hamrén och Pia Sundhage från Svenska Fotbollsförbundet. Detta har väckt kritik i sociala medier och Aftonbladets debattchef ger även en känga till en känd komiker.

– Helt hopplöst agerande av Hamrén och Sundhage att mysa med SD. Och snart ska de intervjuas av Soran Ismail, svensk mästare i grenen, skriver Fadakar på twitter.

Sundhage ångrar bilden

Ungdomarna i SDU tycker det var kul att både Hamrén och Sundhage ställde upp på bilden. När Nyheter Idag pratar med Kasselstrand är han nöjd, både med bilden och med den uppmärksamhet den har skapat. Nyheter Idag var på plats inför en utfrågning av Hamrén och Sundhage i TV4 och vi passade på att ställa några frågor till medlemmar i SDU.

– Vi är glada att Eric Hamrén och Pia Sundhage står upp för yttrandefriheten och människors rätt till olika åsikter, säger Jenny från SDU till Nyheter Idag.

Men när Pia Sundhage och Eric Hamrén tidigare under dagen fick frågor från medier om bilden valde Sundhage att backa. I intervjun med TV4 förklarar Sundhage att hon ångrar sig när hon berättar om vad som hände när bilden togs.

– Jag ser inte att det är Sverigedemokraterna. Hade jag sett det hade inte jag velat ta det kortet men sen körde de på och öste på, så ja, jag visste helt enkelt inte att det var Sverigedemokraterna, förklarar Sundhage till Tv4.

Hamrén däremot har tagit det hela med ro. Han förklarade i samma intervju att han i princip ställer upp på bild med alla som är fotbollsintresserade och att han omöjligt kan känna till vilka alla människor är eller deras bakgrund, oavsett politisk tillhörighet eller sexuell läggning etcetera.

Sundhage vill inte svara på våra frågor

När Nyheter Idag konfronterar Pia Sundhage om varför hon ångrar en bild med ett politiskt ungdomsförbund vill hon inte svara på några av de frågor vi ställer.

– SDU står för någonting som inte jag står för, säger Sundhage till Nyheter Idag.

Men kan du stå för alla andra partier?

– Det är en markering mot deras politik.

Ska inte de kunna vara delaktiga i fotboll som alla andra?

– Det är deras politik jag ställer mig emot.

Så det går inte bra att vara med på en bild med dem?

– Det är deras politik jag ställer mig emot som jag ogillar.

Finns det fler partier du inte gillar?

– Det här är ett parti som jag ställer mig emot.

Men du ställer dig inte emot några andra partier?

– Vid det här tillfället, just nu, är det det jag ställer mig emot.

Nedan kan du se videoklippet där Pia Sundhage undviker att svara på våra frågor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag