Här uppmanar moderaten Revolutionära Fronten att ”besöka” SD

Bilden är ett montage. Faksimil: Facebook
  • Torsdag 8 maj 2014 2014-05-08
E-post 0

MODERATERNA Kandidaten till Region Skåne, Anders Lövkvist, uppmanar i ett inlägg på Revolutionära Frontens facebooksida till ”besök” av Sverigedemokraternas monter under Seniormässan i Malmö.

Igår kunde SVT:s Uppdrag Granskning berätta om Revolutionära Frontens verksamhet. Det är en utomparlamentarisk grupp med stort våldskapital. De är kända för att med hot, skadegörelse och misshandel ge sig på partier och organisationer som de uppfattar som sina meningsmotståndare. Organisationen har länge varit föremål för kartläggning från Säkerhetspolisens sida, Säpo.

Nyheter Idag kan avslöja att moderaten Anders Lövkvist i Höör , bara några timmar innan Uppdrag Granskning sändes, uppmanade den våldsamma vänsterorganisationen Revolutionära Fronten att ”besöka” Sverigedemokraterna i Malmö. Lövkvist skriver ”besöka” med citattecken.

– Om ni vill ”besöka” Sverigedemokraternas mäss-monter i Malmö på Seniormässan, så har de öppet idag och imorgon också, inleder Anders sin uppmaning till Revolutionära Fronten.

– Ni kanske har lite ”frågor” som de inte vill svara på ;-) Lycka till, avslutar Lövkvist sitt meddelande till Revolutionära Fronten. Uppmaningen till RevFront skrevs bara några timmar innan SVT sände programmet Uppdrag Granskning som handlade om just Revolutionära Frontens våldsamma metoder mot meningsmotståndare.

I Uppdrag Granskning får vi även veta att en person i Moderata Ungdomsförbundet numera får gå med överfallslarm på grund av hot från Revolutionära Fronten. En annan person från ett liberalt parti i Eskilstuna berättar även att han blivit överfallen av just Revolutionära Fronten.

Här uppmanar Moderaten Anders Lövkvist RevFront till "besök" av Sverigedemokraterna

Här uppmanar Moderaten Anders Lövkvist RevFront till ”besök” av Sverigedemokraterna

Enligt moderaternas hemsida kandiderar Anders Lövkvist på plats 43 till Region Skåne. På en annan lista, för dem som bor i Lund, kandiderar han på plats 32. Enligt ett faksimil från en tidning som Anders laddat upp på facebook står att han även är styrelseledamot för Moderaterna i Höör. I anslutning till den bilden uppmanar Lövkvist att man ska rösta på honom i valet.

– Jag kandiderar till Regionfullmäktige med förhoppning att komma in som ordförande i Kollektivtrafiknämnden, skriver Anders Lövkvist på facebook.

”Det är jätteallvarligt – har informerat kriminalunderrättelsetjänsten”

När Nyheter Idag kontaktar Bengt Malmberg, säkerhetschef hos Sverigedemokraterna, känner han redan till det Anders Lövkvist har skrivit på facebook.

– Det är jätteallvarligt. Jag har informerat kriminalunderrättelsetjänsten i Malmö om detta.

Sverigedemokraterna har många gånger varit utsatta för hot, skadegörelse och även misshandel från personer som ingår i vänsterextrema miljöer som t ex Revolutionära Fronten. Malmberg ser mycket allvarligt på det Lövkvist skriver till RevFront.

– Jag uppfattar att Anders uppmaning till Revolutionära Fronten om ”besök” är ett indirekt hot mot vår verksamhet på Seniormässan. Vi har medlemmar i Sverigedemokraterna som tidigare varit utsatta för både skadegörelse och hot där vi misstänker Revolutionära Fronten.

Nyheter Idag har vid upprepade tillfällen sökt Anders Lövkvist över telefon, både i hemmet och på mobiltelefon, utan resultat. När vi kontaktar Moderaternas pressjour blir vi hänvisade till Mikael Larsson, partiombudsman i Skåne. Ej heller Larsson har gått att nå över telefon när Nyheter Idag ringer.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag