Här väntar Anders Lindberg på flyget – trots uppmaningar om flygskam

Foto: Isabelle Eriksson
  • Måndag 15 jul 2019 2019-07-15
E-post

”Folk som tar flyget borde skämmas”, skrev Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg på Twitter. Men ett år senare fastnar han själv på bild när han väntar på flyget på Terminal 5 på Arlanda. – Jag är mållös, säger Isabelle Eriksson som upptäckte hyckleriet.

När Isabelle Eriksson väntade på Arlanda för att resa på semester till Kroatien fick hon en chock. Vid incheckningen får hon syn på Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg som själv var på väg att ta flyget.

Lindberg har tidigare twittrat att ”folk som flyger borde skämmas” samt länkat till en ledare på ämnet i Aftonbladet. Vidare har han vid flera tillfällen hyllat klimataktivisten Greta Thunberg.

– Jag är helt chockad. Jag kunde aldrig tro att en välkänd ledarskribent på Sveriges största tidning kunde hyckla på det här viset. Han ska vara en förebild för barnen.

”Man ska leva som man lär”

För säkerhets skull dokumenterade Eriksson det hela med sin mobilkamera. Händelsen är något som Eriksson burit med sig på sin semester och tänkt en hel del på.

– Hela min semester höll på att bli förstörd. Jag är uppvuxen med att man ska leva som man lär och så möter jag detta. Jag är mållös.

Men du tog ju själv flyget?

– Men jag är väl ingen ledarskribent på Aftonbladet som predikar flygskam till massorna? Jag är ingen miljöpåve på det sättet, svarar Eriksson.

Nyheter Idag söker Anders Lindberg för en kommentar. I ett automatiskt mejlsvar meddelas att Lindberg har semester och är åter 12 augusti.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag