Här visar hon underlivet för besökarna

  • Fredag 6 jun 2014 2014-06-06
E-post

PARIS På himmelsfärdsdagen, alltså torsdagen förra veckan, satt en kvinna framför en tavla och visade sitt underliv för besökarna på ett museum. – Vad jag gjorde var ingen impulsiv handling. Det är väldigt genomtänkt, förklarar den nakna kvinnan.

Deborah de Robertis gick in på Musée d’ Orsay för att göra sin konstnärliga tolkning av tavlan L’Origine du monde (The Origin of the World) en målning av Gustave Coubet föreställande ett kvinnligt kön. Robertis gick in till museet iklädd en guldfärgad klänning och satte sig framför den berömda målningen och positionerade sig liknande motivet på tavlan.

– Vad jag gjorde var ingen impulsiv handling. Det är väldigt genomtänkt, förklarar de Roberti.

Tillsammans med musiken Shubert’s Ave Maria framförde hon sin “föreställning” som uppskattades av en applåderande publik.

I en video, som nu blivit borttagen från Youtube då innehållet brutit mot webbplatsens användaravtal, ser man en ordningsvakt som snabbt uppmanar henne att avsluta sitt framförande.

När hon vägrar ställer sig vakten framför henne och gömmer hennes kön samtidigt som en annan väktare evakuerar salen. De Roberti fördes bort av  väktare för att visat upp sig naken i allmänheten.

Enligt hemsidan Secondexe hade ledningen på museet kontaktat polisen och de Robertis hölls för förhör. Enligt uppgift kommer hon inte att åtalas för händelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag