Hård kritik mot Andersson efter SD-attack i avgångstalet

Bild: Faksimil Twitter
  • Torsdag 15 sep 2022 2022-09-15
E-post 486

På onsdag kväll stod det klart att det blågula blocket vunnit valet med 176 mandat mot 173. Statsminister Magdalena Andersson kallade till en pressträff där hon meddelade sin avgång. Under talet gick hon även till attack mot SD som anklagades för ”hat, hot och våld”.

– Det finns krafter som försöker kidnappa era röster som menar att det nu finns ett starkt folkligt stöd för extremism eller till och med våld i vårt land, sade Andersson.

– Nu faller ett tungt ansvar på Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. De måste dra en väldigt tydlig gräns mot alla försök att urskulda eller underblåsa olika former av hat, hot och våld. Vare sig det riktas mot politiker, mot journalister eller mot enskilda svenskar. Vare sig det sker öppet, genom trollfabriker och alternativmedia.

Anderssons avgångstal fick hård kritik från högern.

Andersson får emellertid stöd av sin socialminister Annika Strandhäll, som är tillbaka på Twitter efter en tids tystnad.

Läs även: Maktskifte står klart – Magdalena Andersson avgår

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag