Hård kritik mot Fredrik Virtanen efter att han talat ut om sexbrottsanklagelserna

Nu träder Virtanen fram. Foto: Youtube samt Nyheter Idag
  • Onsdag 25 okt 2017 2017-10-25
E-post 362

STOCKHOLM Nu träder den utpekade Aftonbladetmannen Fredrik Virtanen fram och bemöter anklagelserna mot honom. – Jag har betett mig tölpigt och skitstövligt men inte drogat eller våldtagit någon, säger han till den egna tidningen. Men på Twitter rasar människor mot den välkända debattören.

FAKTA Så arbetar Nyheter Idag

Efter att Fredrik Virtanen själv valt att träda fram i offentligheten och bemöta anklagelserna mot honom gör Nyheter Idag bedömningen att det inte föreligger något hinder att publicera hans namn.

Det är Fredrik Virtanen som anklagas av journalisten Cissi Wallin och en rad andra kvinnor för sexofredande och våldtäkt. Trots ett stort medialt intresse har han tidigare valt att inte offentligt bemöta anklagelserna.

Under onsdagen gick Aftonbladets konkurrent Expressen ut med att det var Virtanen som anklagas för sexbrott. Bara timmar senare trädde Virtanen fram och talade ut öppet i Aftonbladet om sitt beteende. Han berättar att han brukat droger och att han betett sig ”tölpaktigt”. Däremot nekar han till anklagelser om sexbrott.

– Jag har inte drogat eller våldtagit någon. Men jag vill understryka att jag säkert har uppfört mig illa, alltså sagt dumma saker och betett mig olämpligt, säger han.

Han berättar även att han känner sig oskyldigt utpekad. Samtidigt har ett flertal kvinnor berättat om olika sexofredanden och raggningsförsök mot mycket unga tjejer. Enligt Svenska Dagbladet har totalt tolv kvinnor berättat om liknande beteenden från Virtanen.

Enligt Virtanen själv står han fortfarande upp för feminism.

Journalisten Cissi Wallin är inte imponerad av Virtanens förklaringar i Aftonbladet. ”Nu är vi 12, utåt. Nu får folk välja om de tror på oss eller på en man som pratar om att han varit en ”tölp” under sina partydagar”, skriver hon på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag