Haschrökare i Rinkeby berättade för polisen om sitt vapen – häktad efter husrannsakan

Polis i Rinkeby. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Tisdag 4 Dec 2018 2018-12-04
E-post 168

STOCKHOLM När två patrullerande poliser kontrollerar en man i Rinkeby påträffar de knark. Mannen berättar för poliserna att han brukar gå runt med vapen, varför polisen också gör en husrannsakan. Där påträffas mer knark med även ett vapen, rapporterar polisen på sin hemsida.

Det börjar med en joint och slutar med häktet. I vart fall för en man i Rinkeby som blev påkommen av två fotpatrullerande poliser. Poliserna hittade nämligen en så kallad ”marijuanacigarett”, alltså en joint, som mannen hade på sig.

”Mannen blev irriterad på att de rapporterade honom för ett så litet brott och skröt med att han brukade bära vapen”, skriver polisen på sin hemsida.

Men att skryta för poliser om att man brukar bära vapen var kanske inte den smartaste idén. Inte helt oväntat beslutade poliserna att genomföra en husrannsakan hemma hos mannen. Med hjälp av en narkotikahund hittades således mer knark hemma hos mannen men även ett gömt automatvapen.

Nu är mannen häktad, berättar polisen på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag