Heberleins (M) kartläggning av våldtäkter stoppas av kickstarter – Inkommit massanmälningar

Faksimil: Kickstarter
  • Fredag 26 jan 2018 2018-01-26
E-post 3242

SVERIGE Ann Heberleins kickstarterprojekt för sin bok ”Våldtäkt och kultur – En kartläggning av gruppvåldtäkter” har stängts ned efter att det inkommit anmälningar om ”rasism”. 
”Att redogöra för BRÅ:s statistik är alltså ’rasistiskt’. Förstår ni vart vi är på väg? Yttrandefriheten är inte hotad. Den är stryp”, konstaterar Ann Heberlein på Twitter. 

Ann Heberlein, riksdagskandidat för Moderaterna, jobbar på att skriva en bok om svenska våldtäkter. Bokens titel kommer bli ”Våldtäkt och kultur – En kartläggning av gruppvåldtäkter”. För att finansiera projektet startade Heberlein en insamling via crowdfundingsajten Kickstarter.

Heberleins bokprojekt drog in hela 161 704 kronor, en bra bit på målet mot 400 000, men klockan 02:00 inatt tog det stopp. Kickstarter fattade beslut om att stänga ned det populära projektet.

Heberlein uppger via sin twitter att det ska ha inkommit anmälningar till Kickstarter.

”Att redogöra för BRÅ:s statistik är alltså ’rasistiskt’. Förstår ni vart vi är på väg? Yttrandefriheten är inte hotad. Den är strypt”, konstaterar hon.

Nyheter Idag söker Kickstarter för en kommentar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag