Hedenmo stammande i SVT: ”Vad har media för ansvar? Har det ställts ordentliga frågor?”

Det var en tuff valvaka för SVT. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Onsdag 9 Nov 2016 2016-11-09
E-post 4077

STOCKHOLM Det råder begravningsstämning inne hos SVT när det står klart att allt talar för att Donald Trump väntas vinna valet i USA. Och programledaren Anna Hedenmo funderade öppet i direktsändning om inte medierna kunde ha ett ansvar. Har de ställt tillräckligt tuffa frågor till Trump? funderade hon.

Klockan 05.05 på onsdagsmorgonen rapporterar tidningen New York Times att det är 95 procent sannolikhet att Donald Trump vinner presidentvalet i USA. Samtidigt har SVT hållt valvaka under natten och allt eftersom det stått klart att Trump chanser ökar har stämningen allt mer kommit att bli dålig hos den statliga mediejätten. Till slut började programledaren Anna Hedenmo inse att Hillary Clinton med stor sannolikhet kommer förlora, något som märktes tydligt.

I en intervju med en SVT-korrespondent på plats i USA började hon fundera på vem som kan tänkas bära ett ansvar för att folk röstar som de gör. En fundering från Hedenmos sida var om medier i USA skött sitt jobb som de ska göra.

– Du var ju inne på förut att… eh… att Donald Trump har ju… har ju stora löften och stora ord om vad han vill åstadkomma och han ska fixa jobb och så vidare. Make America Great Again som är hans slogan. Men du påpekade att han har inte förklarat hur allt det där ska gå till. Vad har media för ansvar för… Har det ställts ordentliga frågor till honom, har det gjorts intervjuer på det sättet som vi kanske är vana vid i svenska valrörelser? frågade hon.

Men på forumet Flashback är stämningen den rakt motsatta. Där hånar ett stort antal användare SVT och den stämning som råder i deras valvaka.

”Hahaha detta kan vara det mest underhållande jag skådat i hela mitt liv!! Svt:s valvaka kommer ju garanterat gå till världshistorien”, skriver Flashback-användaren Borkason.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag