Hela listan: Därför är nu Sverigedemokraterna största parti

Debattören "En arg blatte" bor någonstans i skogen. Här skymtas han framför några granar.
  • Torsdag 10 sep 2015 2015-09-10
E-post 4133

GÄSTKRÖNIKA Vår husdebattör ”En arg blatte talar” har gjort en lista som förklarar varför Sverigedemokraterna nu är Sveriges största parti, enligt en mätning från Nyheter Idag/Sentio där de får hisnande 26,5 procent. ”För att man blir kallad rasist när man vill ha samma invandringspolitik som grannländerna”, lyder ett av argumenten i hans lista.

1. För att vi aldrig haft en folkomröstning om mångkulturen. 2010 togs beslutet i riksdagskammaren att officiellt göra Sverige till ett mångkulturellt samhälle genom att skriva in det i grundlagen.

Ett stort beslut må tyckas då det handlar om vilken riktning samhället ska ta, men svenska folket har aldrig blivit tillfrågade om detta. Faktiskt så tycker de flesta människor i Sverige, inklusive invandrare, att invandrare ska ”ta seden dit dom kommer”. Detta är rena motsatsen till mångkultur som går ut på att ingen ska behöva anpassa sig alls, för att ingen ska behöva ge upp sin kulturella identitet.

Som ett resultat av detta har vi haft ett flertal fall genom åren där muslimska fundamentalister blivit belönade med skadestånd då dom har fått sparken när dom vägrat skaka hand med kvinnor på sin arbetsplats. Det är tydligen diskriminerande att inte låta invandrare diskriminera mot kvinnor.

2. För att riksdagspartierna inte lyssnar på sina egna väljare. En undersökning från Demoskop i våras visade att 47% av Socialdemokraternas väljare ansåg invandringen vara för stor. Endast 8% ville höja den. Det är alltså fler väljare som vill minska den än vad det är som vill behålla den eller öka den. Ni kan bara tänka er hur det står till med alliansens väljare.

3. För att utanförskapsområden har växt från antalet 3 året 1990 till antalet 186 året 2012 och både vänsterns och högerns lösning verkar vara att ge invandrare jobb som inte existerar samt att bygga nya bostäder för att kunna ta emot fler invandrare. Men om man bygger nya bostäder kommer det vara främst invandrarna som flyttar dit och då blir det ännu ett nytt utanförskapsområde. Ingen av partierna vill erkänna att integrationen bara kan fungera väl om invandrare blandas med svenskar, och då kan man inte hålla igång hög invandring flera år på raken.

4. För att trots att majoriteten av befolkningen vill minska invandringen försöker Expressen ge folk skuldkänslor så att dom ska ändra sin uppfattning, genom att använda bilden av en död 3-åring så att dom kommer ”öppna sina hjärtan”. Den enda lösningen som framställs är alltså invandring i stora volymer och inte att sätta stopp för Islamiska Staten, vilket Europa hade klarat på en vecka. Klyftan mellan vad kultureliten i massmedia tycker, och vad folket tycker, är enorm. Och folket är trötta på att bli uppläxade av godhetskrigare som bor i helsvenska områden, så långt bort man kan komma från mångkulturen dom förespråkar.

5. För att varken höger- eller vänsterpolitiker vågar ta itu med moskéer och smyg-islamistiska föreningar som sprider intolerans, radikalisering och kvinnohat i det Svenska samhället. Uppdrag Granskning har visat vid två olika reportage hur många av dessa får skattefinansiering trots att dom strider mot villkoren för att kunna få bidrag.

6. För att i ett land som sägs vara en demokrati så utesluter man Sveriges tredje största parti från partiledarsamtal om flyktingkrisen, detta medan man ironiskt nog påstår sig vilja ha ”blocköverskridande samtal”.  Svensk politik har reducerats till ett dagis, med kompisgänget på 7 partiledare som inte vill leka med den fula ankungen Åkesson.

7. För att man blir kallad ”rasist” när man vill ha samma invandringspolitik som våra grannländer. Det är omöjligt att hela Norge, Danmark och Finland är apartheidstater där man hatar människor på grund av deras hudfärg.

8. För att det här inte är någonting nytt över huvud taget. Redan år 2004 skrev en invandrare en debattartikel för Aftonbladet där han uppmanade politikerna att minska invandringen och ta bättre hand om dom som redan är här. Problemen som vi nu ser med invandringspolitiken har funnits i över 10 år och har bara blivit värre med tiden.

Redan 1999 gjorde SVT ett förvånansvärt ärligt reportage där dom rätt ut säger att integrationspolitiken har misslyckats, dom beskriver hur invandrarungdomar springer runt och rånar specifikt svenska ungdomar på grund av sitt hat mot det svenska samhället. Och det enda som har ändrats sen dess är att massmedia och politiker har blivit bättre på att svepa problemen under mattan.

Det är helt vanliga medborgare som lever i den här verkligheten. Dom ser med egna ögon hur politiken inte fungerar, men politikerna gömmer sig i sina fina villor där dom aldrig behöver se resultaten av sina beslut. Ingen har lyssnat på folket i många år. Varför blir ni förvånade när partiet som äntligen vågar föreslå dom obekväma prioriteringarna blir populärare?

Och vet du vad det mest absurda är? Jag blir sedd som Sverigedemokrat för att jag säger dom här sakerna. Men i ett sunt politiskt klimat hade 7 av 8 riksdagspartier inte tyckt precis likadant när det kommer till allting förutom välfärden. Alla 7 partier är kulturrelativister, förespråkare av mångkultur, alla vägrar erkänna att svensk kultur faktiskt existerar, och alla daltar med islamister. Det är inte förvånande att SD har blivit populära, det som är förvånande är att så många inte verkar förstå varför. Man behöver inte vara Sverigedemokrat för att kunna se det uppenbara.

Följ Arga Blatten på Facebook här för dagliga raljeringar.

Nedan kan du se en video där Arga Blatten förklarar närmare hur politik fungerar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag