Hemligt program inspelat med Louise Andersson Bodin – TV4 lägger locket på

Louise Andersson Bodin gråter i en video på Facebook efter att TV4 funderar på att avbryta ett inplanerat program. Foto: Facebook / Wikimedia Commons
  • Fredag 17 jul 2015 2015-07-17
E-post 699

STOCKHOLM Nu kan Nyheter Idag avslöja att TV4 i hemlighet spelat in ett program med Louise Andersson Bodin, en tjej från Värmland som fått utstå hård kritik för att yttrat sig rasistiskt i sociala medier. På fredagsmorgonen är Louise upprörd över att TV4 planerar avbryta samarbetet. – TV4 funderar på att kasta ut mig från ett program jag ska vara med i, säger en gråtande Andersson Bodin.

Det har varit en stundtals het debatt om Louise Andersson Bodin i Grums. Det började med att hennes träningsvideos blivit populära på Youtube och TV4 bestämde sig för att bjuda in henne till programmet Nyhetsmorgon. Då uppmärksammades Louise för att hon i andra sammanhang använd det nedsättande ordet ”neger” om svarta människor.

Louise har själv bett om ursäkt flera gånger i medier för att hon använt det ordet och menar att de är lite ”efter” i Grums. Men trots att Louise flera gånger pudlat har samtidigt kritiken mot TV4 varit hård och när hiphop-artisten Adam Tensta gästade programmet Nyhetsmorgon lämnade han studion mitt i pågående direktsändning. Bakgrunden är att TV4 inte bett om ursäkt för att de bjudit in Louise Andersson Bodin.

Har hemligt avtal med TV4

Nu kan Nyheter Idag avslöja varför TV4 aldrig bett om ursäkt för att de bjudit in Andersson Bodin att medverka i tevekanalen. Enligt Andersson Bodin själv har hon tillsammans med TV4 spelat in ett program som varit tänkt att sändas i kanalen, men efter att Adam Tensta protesterat i Nyhetsmorgon ska teve-kanalen ha fått kalla fötter. Samtidigt förklarar det varför TV4 hela tiden stått bakom Andersson Bodin – de hade en hemlig teveproduktion igång.

– TV4 funderar på att kasta ut mig från ett program som jag ska vara med i. De ska visa Sverige att Lollo är nog en rasist, säger en gråtande Louise i en video hon laddar upp på Facebook.

När Nyheter Idag talar med Louise stod det klart att det inte bara var planer på att göra ett program, utan inspelning har redan ägt rum. Ett produktionsbolag har redan varit hemma hos Louise och hon har lagt ner en hel del tid på programmet, förklarar hon i telefon.

– Ja gud ja, det är helt färdigt. Jag har hållt på med det hela sommaren, gjort filmgrejjer med dom och ska sticka iväg inom en månad för inspelning.

Louise berättar i telefon att hon har ett kontrakt med produktionsbolaget som varit hemligt. Hur det går nu när TV4 funderar på att backa ur vet hon inte, men hon säger samtidigt att produktionsbolaget stöttar henne och gärna vill se att det blir verklighet av programmet.

”På grund av din egen säkerhet”

På torsdagskvällen, efter Adam Tenstas protest, kontaktade produktionsbolaget Louise och förklarade att de tänkte ställa in programmet med henne, säger hon i telefon. Motiveringen är enligt henne att det handlar om ”hennes säkerhet”. Men ännu har ingen från TV4 hört av sig till Louise, berättar hon i telefonen på fredagsförmiddagen.

– Ja, de hade möten om detta igår vad jag vet, men något besked har inte kommit från TV4. Det ska bli intressant att se hur det löser det. För jag har sagt att varenda kontrakt jag har hemma med klienter och grejjer för det här programmet… de förstör ju rätt mycket för mig, jag har tackat nej till andra jobb på grund av det här.

Har du blivit lovad någon ersättning för det här programmet?

– Ja. Det får jag då, när det drar igång.

Och om TV4 backar ur?

– Jag ska läsa igenom kontraktet, jag har precis kommit hem. Men jag tror det är så att de får bryta det. Så det är nog kört, suckar Louise i telefonen.

Får stor stöttning på Facebook

Samtidigt som Louise väntar på definitivt besked från TV4 om hur det blir med programmet berättar hon i telefonen att hon har fått stor stöttning av vänner och bekanta. Även på Facebook skriver många människor som Louise inte känner att hon ska stå på sig och att de gärna vill se henne i teverutan.

– Jag har fått jättemycket kärlek och stöd från såväl vänner som obekanta. Folk förstår på Facebook att jag inte är någon rasist och att jag absolut inte har något emot några människor. Vi får se om mediefolket i Stockholm också kommer förstå det, eller om de nu väljer att backa.

Även om det inte blir något hos TV4 tänker inte Louise ge upp för det. Hon har jättemånga fans och på ett eller annat sätt ska hon se till att vara med i rutan, antingen i gammelteve eller på Youtube.

– Jag får nästan tacka Adam Tensta. Jag har fått så många nya tittare nu. Han visar upp mig för en värld som inte visste att jag fanns. Samtidigt ser folk hur löjligt de beter sig som går på en tjej från Värmland, som om jag vore ett stort rasistiskt problem för Adam Tensta som redan är superkänd och syns i alla tevesoffor. Varför ger de sig på en bonnjävel från Grums?, funderar Louise i telefonen.

Locket på hos TV4

När vi ringer till TV4 talar vi först med Julia Lyberg på kanalens pressavdelning som sedan hänvisar till programdirektör Viveka Hansson. När vi ringer Hansson svarar hon i telefonen, men direkt efter att vi förklarat att vi ringer från Nyheter Idag och har frågor om Louise Andersson Bodin blir samtalet kort.

– Hej, det är jätte jättedålig mottagning. Hör du mig, för jag hör nästan inte dig. Jag körde bil och nu är jag tillbaka på landet, förklarar Louise på en telefonlinje utan störningar eller oljud, varpå sedan samtalet avbryts.

När vi sedan försöker igen via sms, är Hansson kortfattad.

”Läs min blogg. Eller allt som skrevs överallt igår. Har ej mer att säga.” Sedan skickar hon ett till sms. ”Är på semester”. Efter att Nyheter Idag poängterar över sms att det inte står att läsa någonstans om ett inplanerat program med Louise Andersson Bodin får vi inget svar.

Nedan ser du videon med Louise Andersson Bodin

#InteEnFuckingJävlaChans

Posted by Louise Andersson Bodin on Thursday, July 16, 2015

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag