Hemtjänstpersonal misshandlades grovt i Mariefred

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 9 aug 2022 2022-08-09
E-post 385

Vid 21-tiden på söndag kväll larmades polisen till en plats i Mariefred där flera personer misshandlade personal i hemtjänsten. På plats tog man upp fem anmälningar, bland annat två fall av grov misshandel. En person fick åka ambulans till sjukhus, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

– Som jag förstår det är det sparkar och slag samt stenkastning mot målsägande och en ganska hotfull och aggressiv stämning på platsen, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver till SVT.

När polisen kom till platsen hade de misstänkta gärningsmännen försvunnit, men utredningsläget beskrivs av polisen som ”gott”.

Förutom två fall av grov misshandel har anmälningar om misshandel, olaga hot och skadegörelse gjorts, det sistnämnda då en av hemtjänstens bilar utsatts för skadegörelse.

Åsa Eriksson, områdeschef på Strängnäs kommun, bekräftar för SVT att personal i hemtjänsten blivit utsatta men vill i övrigt inte kommentera händelsen.

Läs även: Pappa grovt misshandlad inför sin familj efter bråk mellan barn på badhus

Läs även: Släpptes av polis efter att ha prejat och misshandlat far och dotter – inte tillräckligt grovt brott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag