Hennes vän dog i Orlando – bryter ihop när Nyheter Idag intervjuar

  • Måndag 13 jun 2016 2016-06-13
E-post 44

USA När Nyheter Idag, på plats i Orlando, talar med människor om terrordådet mot en nattklubb berättar Amber Marie Rodriguez att en av hennes bästa vänner dog i det fruktansvärda dådet. – Inatt dog min bästa vän Omar i massakern, hinner hon säga till Nyheter Idag innan hon bryter ihop framför kameran.

Det misstänkta terrordådet som skakar Orlando efter att 29-årige Omar Mateen sköt med automatvapen mot hundratals gäster på en nattklubb har blivit en världsnyhet. Minst 50 personer rapporteras ha dött till följd av dådet och ytterligare minst 50 personer har skadats, varav ett antal allvarligt. Enligt medieuppgifter kan händelsen ha en koppling till islamism och Islamiska staten. När Nyheter Idag talar med människor på plats i Orlando berättar 20-åriga Amber Marie Rodriguez att hennes bästa vän Omar dog i dådet.

– Inatt dog min bästa vän Omar i massakern, säger hon samtidigt som hon försöker hålla tillbaka känslorna.

Den amerikanska sajten Buzzfeed berättar att ett av offren hade samma tilltalsnamn som den misstänkte gärningsmannen. Den personen var Luis Omar Ocasio-Capo och blev inte äldre än 20 år. Buzzfeed berättar att flera personer har lämnat sina kondoleanser på Omars Facebooksida.

Nyheter Idag har även talat med ung man som gjort egna plakat för att visa sitt stöd till offren och anhöriga. Även han har svårt att hålla tillbaka känslor när han berättar varför han vill visa sitt stöd med anledning av det som hänt.

– Jag är chockad över att detta har hänt i Orlando. Det är så overkligt. Att någon ger sig på ett gay-community är obegripligt, de har inte gjort någon skada mot någon. Så vi är här för att visa vårt stöd till de som mist nära och kära, förklarar han.

Nyheter Idag kommer fortsätta bevakningen av terrordramat på plats i Florida.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag