Henrik Arnstad: ”Jag har uppdaterat min CV”

Foto: Faksimil
  • Onsdag 15 nov 2017 2017-11-15
E-post

STOCKHOLM Henrik Arnstad, känd som historiker på DN, uttalad SD-motståndare, expert på fascism och krönikör på Göteborgs-posten, har uppdaterat sitt CV. Det skriver han själv i ett inlägg på Twitter.

I Twitterinlägget har Arnstad lagt in samma skärmdump på sig själv från Sveriges Television som Fria Tider använde i november 2012 när tidningen avslöjade att Arnstad ljög om sina akademiska meriter. Arnstad hade då hävdat att han hade en kandidatexamen i historia, något som avslöjades som falskt.

Henrik Arnstad har emellertid numera, sedan ett år tillbaka, en filosofie kandidatexamen från Stockholms universitet.

– Den är utfärdad 2016-11-15, bekräftar en handläggare på Ladokgruppen på SU för Nyheter Idag.

– Det är den jag ser här på Stockholms universitet i alla fall.

Och idag har den 50-årige medieprofilen uppdaterat det CV han har på sin blogg med en förteckning över sina akademiska meriter där det tydligt framgår att han inte hade en kandidatexamen i historia 2012 när han var som mest aktuell i media.

Fria Tiders publisher Widar Nord skrattar åt beskedet, men välkomnar samtidigt att Arnstad fem år senare nu rättar sitt CV.

– Det är välkommet att han anpassar sitt CV efter den av Fria Tider avslöjade verkligheten, även om det sker lite sent, säger han till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag ringer upp Henrik Arnstad för att fråga om hans uppdaterade CV ber han oss att ringa tillbaka om en timme igen eftersom han sitter och äter lunch. Men när vi försöker få tag på honom en timme senare är det ingen som svarar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag