Henrik Schyffert påstår att twitterföljares mamma ville bli runkbajsad i munnen

Här är några av Schyfferts tweets som väcker reaktioner. Bilden är ett montage.
  • Måndag 27 apr 2015 2015-04-27
E-post 690

SVERIGE I en het diskussion på Twitter uppmanar komikern Henrik Schyffert bland annat den före detta riksdagsmannen Erik Almqvist att suga hans kuk. Nyheter Idag har koll på hela dramatiken som utspelade sig på Twitter.

Den svenske socialdemokratiske komikern Henrik Schyffert har aldrig gjort någon hemlighet av vad han tycker om sverigedemokrater och invandringskritiker. I februari i år konstaterade han bland annat på Facebook att Sverige visst har råd med dagens invandring, och på Twitter har han under lång tid skojat om politiker på högerkanten.

Det är också på just Twitter som Henriks senaste bravad utspelade sig, och att döma av en rad användares reaktioner kan komikern måhända ha gått aningen för långt denna gång.

På lördagen loggade den före detta SD-riksdagsmannen Erik Almqvist in på sitt twitterkonto för att fråga sina följare varför Angelina Jolie fick företräda FN i politiska sammanhang. Två av dessa menade att frågan var så pass komplicerad att det nog var bäst att fråga Henrik Schyffert.

Henrik svarade snabbt genom att konstatera att de tre förundrade twitteranvändarna helt enkelt borde suga hans håriga kulturelitpung. Sedan ballade allt ur.

Skryter om sin stenhårda kuk

Samtidigt som några twitteranvändare hamnar i en våldsam diskussion gällande matematikens möjlighet att vara obildad fortsatte Henrik att obekymrat läxa upp sina kritiker med till synes mycket väl valda twitterinlägg.

– Precis det där sa din mamma igår innan hon ville att jag skulle runkbajsa henne i munnen, förklarade han för användaren Swedensfuture efter att denne uttryckt förståelse för Henriks påstått bristande matematikkunskaper.

I det sista inlägg som Henrik skrev innan han lämnade konversationen manade han dock till lugn. Han bad sina nyfunna twittervänner att lägga ned diskussionen, och avslutade med att konstatera att det smartaste som kommit ur Swedensfutures mun var komikerns kuk, som enligt honom själv var stenhård.

Runkbajsartweeten hyllas av Malena Ernman

Trots att festens höjdpunkt lämnade tillställningen fortsatte sedan twitteranvändare från alla håll och kanter att rasa på varandra.

Användaren OlofNrobles påstod att Henrik var psykiskt sjuk medan Per_Laber i stället gissade att det kan ha varit lite väl mycket alkoholhaltiga drycker under lördagen som legat till grund för bajsrunkartweeten.

Operasångerskan och melloprofilen (här griper ansvarig utgivare in och påpekar att ordet ”mello” och alla avledningar och sammansättningar därav är satans avkomma och dödens runkbajs) melodifestivalprofilen Malena Ernman konstaterade dock att Henrik vid tillfället var bäst på Twitter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag