Hittills 18 fall av sexofredande på Malmöfestivalen – 12 gripna

Polis övervakar en festival. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 14 aug 2017 2017-08-14
E-post 536

MALMÖ Under helgen har Malmöpolisen fått in 18 anmälningar om sexofredande, varav det finns misstänkta och gripna gärningsmän i 12 av fallen. – Det handlar om en ökad anmälningsbenägenhet, säger Nils Norling vid Malmöpolisen till Nyheter Idag.

Likt tidigare festivaler förekommer det även sextrakasserier på Malmöfestivalen. Under helgen har det inkommit totalt 18 anmälningar till polisen om sexofredande mot flickor och kvinnor. Flera flickor är så unga som 13 till 15 år. Nyheter Idag har talat med presstalesman Nils Norling vid Malmöpolisen och han tror att en ökad medvetenhet om de här brotten har hjälp polisen att snabbt kunna agera.

– Vi har gripit misstänkta gärningsmän i 12 av fallen. Vi har gott om poliser på festivalen och samarbete med ordningsvakter. Mångt och mycket skulle jag säga att det handlar om en ökad medvetenhet om att den här problematiken finns på de här festivalerna och att det leder till en högre anmälningsbenägenhet bland brottsoffer.

– Det gör att vi snabbt kan agera och snabbt gripa människor i det här fallet.

Brotten består i att gärningsmän tar på flickornas kroppar på ett sådant sätt att det anses utgöra sexofredande.

– Det handlar om att flickorna och kvinnorna bli tafsade på, det är rumpa, byst och på könet.

Festivalen pågår mellan 11 och 18 augusti. Området är kameraövervakat. Förra året anmäldes ett tiotal sexövergrepp, en siffra som redan passerats efter första helgen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag