Högsta stödet någonsin för KD i Sentios marsmätning

Foto: Nyheter Idag samt Pressbild
  • Onsdag 27 mar 2019 2019-03-27
E-post 645

Dagen efter Busch Thors omtalade utspel om att öppna för förhandlingar med SD påbörjade Sentio marsmätningen av väljaropinionen. Resultatet är nu den högsta noteringen någonsin i en Sentiomätning. – Det finns ganska många väljare som skvalpar runt SD. Ibland stöder de SD, ibland något annat parti. Den gruppen är känslig för vad de uppfattar som vuxenmobbing mot SD, säger KD:s spinndoktor Johan Ingerö.

Det började med en Facebookstatus torsdagen den 21 mars och slutade med ett nytt rekord för KD i en Sentiomätning. Ungefär den analysen gör Kristdemokraternas policyansvarig Johan Ingerö när han får veta att partiet nu ökar rejält. Samtidigt är han inte helt förvånad över framgångarna.

– Det är glädjande, det är alltid roligt att slå rekord. För vår del innebär det mest att vi sporras att fortsätta jobba. Nu går vi in i Europavalrörelsen, men tyvärr är det långt kvar till riksdagsvalet. Vi kommer jobba hårt för att hålla i det här och gå vidare, säger Ingerö till Nyheter Idag.

– Så mycket växer Kristdemokraterna i opinionen
– Ta del av resultatet för alla partier
– Och vad är det som händer med M och SD?
– LYSSNA: Johan Ingerö kommenterar framgångarna

Bara för dig som är PLUS-medlem hos Nyheter Idag!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag