Hon donerade njure till okänd man – Är nu förlovad och väntar barn med honom

Danny Robinson och Ashley McIntyre. Foto: Privat / Ashley McIntyre
  • Fredag 13 feb 2015 2015-02-13
E-post 47

USA Han var i desperat behov av en njure, något som ett radioprogram uppmärksammade. Hon hörde programmet och bestämde sig för att donera en njure till honom. Sedan träffades de, blev kära och förlovade sig. Nu väntar paret barn, rapporterar medier.

Ett radioprogram i USA uppmärksammade 25-årige Danny Robinson som låg på sjukhus efter att hans njurar slutat fungera. Hans pappa hade dött av hjärncancer och hans hus brann ner på juldagen 2011, berättade hans mamma i radio som även förklarade att hon gärna donerat sin njure till sonen om det inte vore för hennes egna hälsoproblem.

En som hörde radioprogrammet var Ashley McIntyre, även hon i 25-års åldern. Hon bestämde sig för att kontakta sjukhuset för att undersöka om Robinson hade kunnat få en av hennes njurar transplanterade, trots att de inte kände varandra.

Hon ville inte träffa Danny innan en eventuell operation för att inte ge honom falskt hopp. Men sjukhuset såg inga hinder och en transplantation genomfördes.

Danny och Ashley träffades efter operationen och började umgås och rätt vad det var blev de ett par och förlovade sig mitt i allt julfirande. Nu väntar de barn som ska komma till sommaren, rapportar ABC News.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag