Hon erbjuder sin oskuld till Boko Haram

Det finns 71 stycken till i himlen. - Montage: Nyheter Idag
  • Tisdag 1 jul 2014 2014-07-01
E-post

NIGERIA Den nigerianska popsångerskan Adokiye erbjuder Boko Haram att ta hennes oskuld – i utbyte mot de kidnappade skolflickorna.

Popsångerskan Adokiye  är en av Nigerias mest älskade sångerskor och tillika fredsambassadör. För en tid sedan väckte hon uppmärksamhet när hon avslöjade att hon fortfarande är oskuld. Nu har hon åter överraskat sina fans och alla andra. Stjärnan har nämligen erbjudit sin oskuld till Boko Haram – i utbyte mot de 276 skolflickor som kidnappades från sina hem i staden Chibok i april.

Den 23-åriga Adokiye säger till den nigerianska tidningen Vanguard:

– Klockan är 23 på kvällen och vet du vad jag tänker på? Jag tänker på de där små flickorna, var de är och vad som händer med dem. Det är så orättvist. De är för unga. Jag önskar jag kunde erbjuda mig själv istället.

Hon tillägger:

– Flickorna är mellan 12 och 15 år för Guds skull. Jag är äldre och har mer erfarenhet. Jag bryr mig inte om jag så måste ligga med ett dussin män varje natt så länge flickorna släpps och får komma hem till sina föräldrar!

Adokiyes yttrande har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier. Vissa påstår att det hela är ett spel för gallerierna, medan andra vill att hon ska få Nobels fredspris.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag