Hon konverterade och skulle gå med i ISIS – Fick fyra års fängelse

Hon greps när hon skulle ta flyget till Turkiet. Foto: Faksimil Facebook / Pinterest
  • Lördag 24 jan 2015 2015-01-24
E-post

USA Shannon Maureen Conley, 19 år gammal, greps på en flygplats i Denver när hon skulle resa till Turkiet för att där ansluta till ISIS. Nu har konvertiten, som tänkt gifta sig med en ISIS-krigare, dömts till fyra års fängelse, rapporterar DailyMail.

Tidningen Daily Mail rapporterar att 19-årige Shannon Maureen Conley bestämde sig för att konvertera till islam. På internet fick hon kontakt med en Tunisisk man och de planerade att gifta sig i Syrien. Myndigheterna i USA försökte tala henne tillrätta om hennes romantiska planer om att bli en jihadkrigare, men hon vägrade. Hon ska ha förklarat att hon hellre blir fängslad än att vända sig bort från jihad.

När hon väl skulle resa till Turkiet, med slutmål Syrien, blev hon arresterad av myndigheterna på flygplatsen i Denver. Under rättegången berättades om hur hon radikaliserats på bland annat sociala medier och på Facebook har hon kallat sig själv ”Allahs slav”. Hon dömdes till fyra års fängelse för hennes planer på att ansluta till ISIS.

Även i Sverige rapporteras om ungdomar som både åker till Syrien för att delta i strider för ISIS. Än så länge är det inte straffbart i Sverige, men flera politiker har på senaste tid uttryckt en vilja att ta tag i problemet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag