”Hot mot demokratin” Hanif Balis (M) bil vandaliserad och däck saboterade

Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Fredag 19 jul 2019 2019-07-19
E-post 654

SOLNA När Hanif Bali kom hem till Solna efter en resa upptäckte han sin bil vandaliserad. När han skulle köra pyste luften ur däcken. –De är skurna på så vis att jag inte märkte det förrän jag körde. Det hade kunnat sluta riktigt illa om jag varit på motorväg, säger Hanif Bali till Expressen. Moderaterna fördömer attacken mot Bali och kallar det ”hot mot demokratin”. 

Hanif Bali är riksdagsledamot och kommunfullmäktigeledamot i Solna kommun för Moderaterna. På Twitter berättade han på torsdagen om hur hans bil vandaliserats när han varit borta på resa.

Bilarna parkerade runt Balis bil var oskadade när han upptäckte att den vandaliserats på torsdagsförmiddagen.

– De har uppenbart hållit koll på om jag varit hemma eller inte. De hade både repat sönder bilen och skurit hål på två av däcken. De är skurna på så vis att jag inte märkte det förrän jag körde. Det hade kunnat sluta riktigt illa om jag varit på motorväg, säger Hanif Bali till Expressen.

– Men också att de repat sönder hela bilen. Det är både det farliga och förnedrande.

 

Bildäcken var skurna så att luften inte gick ut förrän bilen kördes. Något som kunde ha fått fatala konsekvenser.

”Det är livsfarligt. Jag hade tur att av däcket gick hål vid låg hastighet”, konstaterar Hanif Bali på Twitter.

 

Många politiker från olika partier har i sociala medier uttryckt bestörtning över det som Hanif Bali blivit utsatt för och solidaritet.

Stephen Jerand (KD), kommunalråd i Östersund, är tydlig med vad det handlar om.

Riksdagsledamoten Martin Ådahl (C), flera moderata kommunpolitiker och olika samhällsdebattörer har kommenterat händelsen. Även utbildningsminister Anna Ekström (S) har visat sitt stöd.

 

Moderaternas partiledning har varit i kontakt med Bali och gett honom sitt stöd skriver Martin Borgs, kommunikationschef hos Moderaterna i ett mejl till Nyheter Idag.

”Att använda våld och förstörelse för att skapa rädsla hos en riksdagsledamot är självklart ett hot mot demokratin. Nu är inte Hanif en lättskrämd person, tvärtom, men handlingen är lika avskyvärd för det”, skriver Borgs.
Borgs gör även en privat reflektion:
”Personligen är jag förbannad. Snacka om fega kräk.”

Bali har tidigare varit utsatt för hot. Tidigare i år väcktes åtal mot en 34-årig muslimsk man, invandrad från forna Jugoslavien för hot mot Bali efter att Bali medverkat i SVT Opinion.

Läs mer: Muslimsk invandrare åtalas för hot mot Hanif Bali: ”Jag ska knulla dig arabjävel…du har förolämpat Islam”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag