Dödshotet mot Rashid Musa: ”Är det mörkt ute siktar jag på dina tänder”

Flera skotthål syns i pappret som skickats till Rashid Musa.
  • Torsdag 25 maj 2017 2017-05-25
E-post 1061

SVERIGE Ordförande för Sveriges Unga Muslimer Rashid Musa publicerar bilder från ett hotfullt brev på Facebook. Brevet innehåller bilder på Musa med skotthål samt handskrivna kommentarer. ”Och är det mörkt ute så siktar jag på dina tänder, för dom syns i allt det svarta”, lyder ett meddelande på en lapp.

Någon har skickat ett synnerligen hotfullt brev till Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer. Musa har själv publicerat bilder på innehållet i brevet på Facebook.

Bilder på Musa har skrivits ut på papper och ser ut att ha använts som måltavla med någon form av kulvapen. Även en text på ett papper ser ut att ha bifogats brevet.

”Hur jävla lätt som helst”, står att läsa på pappret. Texten fortsätter med att förklara att om det är ”mörkt ute så siktar jag på dina tänder, för dom syns i allt det svarta”.

Musa kommenterar brevet själv i en status på Facebook där han berättar att han tänker göra en polisanmälan.

”Brukar aldrig lägga upp hotbreven som skickas till mig på posten men denna är på en helt annan nivå. Hoten har tyvärr blivit en vardag för organiserade muslimer och andra minoriteter i Sverige. Etablerade medier och politiker bidrar även till att piska upp en obehaglig stämning i samhället som får konsekvenser. Jag kommer självklart göra en polisanmälan även om jag inte har så stora förhoppningar”, skriver han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag