Hund brann i Kristianstad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 aug 2019 2019-08-28
E-post 14203

KRISTIANSTAD Någon eller några har tänt eld på en hund och dumpat kroppen i en soptunna. Det rapporterar Kristianstadsbladet.

Upptäckten gjordes på tisdagskvällen vid Vånga stenbrott i Kristianstad, där hundkroppen hittades ”delvis utanför” en soptunna. Det kom fortfarande rök från kroppen och det framgick att någon försökt elda upp hunden.

– Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret, säger Kristianstadspolisens inre befäl Mikael Persson.

– Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund… men det är uppenbart att det är en hund som brunnit, säger han till Kristianstadsbladet.

Att hitta vittnen till händelsen kan bli svårt då det rör sig om ett inaktivt stenbrott. Polisen tar dock gärna emot tips och rubricerar ärendet som djurplågeri.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag