Hundratals döda i jordbävning i Afghanistan och Pakistan

  • Måndag 26 okt 2015 2015-10-26
E-post 11

AFGHANISTAN Minst 200 människor omkom och hundratals skadades under måndagen i en kraftig jordbävning som skakade Afghanistan och norra Pakistan.

Jordbävningen hade sitt epicenter omkring 25 mil nordost om Afghanistans huvudstad Kabul och hade en magnitud på 7,5, rapporterar Reuters. Skalvet kändes hela vägen till New Delhi i Indien, men inga dödsoffer har rapporterats från det landet.

Bland dödsoffren fanns tolv afghanska skolflickor som trampades ihjäl i sin skola i Badakhshanprovinsen när elever i panik försökte ta sig ut från skolan i samband med jordbävningen.

Pakistanska Röda halvmånen skriver på sin hemsida att Röda halvmånen i bland annat Iran och Turkiet erbjudit sig att skicka katastrofhjälp och att organisationen erbjudit Afghanistan hjälp.

Även Indien har under dagen erbjudit sig att skicka nödhjälp till Pakistan och Afghanistan skriver Indiens premiärminister på Twitter.

Mellan 80 000 och 90 000 människor omkom i en kraftig jordbävning i Pakistan för tio år sedan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag