Hyllades som hjälte – nu ber krigsveteranen prins Harry att hålla käften

Prins Harry. Foto: Raph_PH CC BY 2.0 (Flickr)
  • Fredag 6 jan 2023 2023-01-06
E-post 95

Den brittiske krigsveteranen Ben McBean, 35, har hyllats som en hjälte av prins Harry efter hans tjänstgöring i Afghanistan. Soldatkompisen verkar emellertid ha tröttnat på prinsen och ber nu Meghan Markles make att sluta upp med sitt eviga tjafs med kungafamiljen.

”Älskar dig prins Harry men du måste hålla käften! Får dig att undra vilka människor han omger sig med. Om det var bra människor hade någon vid det här laget sagt åt honom att sluta”, skriver Ben McBean på Twitter.

Ben McBean förlorade en arm och ett ben efter att ha trampat på en av talibanerna utplacerad landmina under sin tjänstgöring i Afghanistan 2008. Han var då 20 år gammal.

Krigsveteranen har därefter uppmärksammats för att bland annat ha sprungit London Maraton med en benprotes – två gånger om.

Prins Harry – som också har tjänstgjort i Afghanistan – träffade soldatkollegan på ett flyg tillbaka från landet  2008. De blev senare vänner efter att ha träffats ännu en gång 2009.

”Han kommer att ångra det”

Till The Sun säger McBean att han fortfarande älskar prins Harry, men tycker att han borde lägga ned sitt mycket offentliga gräl med den brittiska kungafamiljen och i synnerhet brodern, kronprins William.

– Jag tänkte bara för i helvete, håll käften. Vissa saker är familjeangelägenheter, säger McBean till tidningen.

Läs även: Mandelas barnbarn toksågar Meghan och Harry – anklagar paret för att utnyttja hans namn

Han tycker det var okej av prins Harry ge sin version i den uppmärksammade Netflix-serien, men att det har gått alldeles för långt med den nya självbiografin och de eviga uttalandena i media.

– Att fortsätta komma tillbaka och avslöja varje detalj är lite löjligt, säger krigsveteranen.

– Han kommer att ångra det i framtiden. Du kan inte lägga ut all den där skiten om din familj och tro att det kommer vara lugnt. Varför skulle William vilja prata med honom nu?

Påstår att William attackerade honom

I ett avsnitt från prins Harrys kommande självbiografi ”Spare” som läckts av The Guardian riktar han flera anklagelser mot sin bror William.

Bland annat hävdar han att tronarvingen ska ha slagit honom så att han föll till golvet och därtill ha förstört hans halsband.

Enligt Page Six anklagar han även brodern och dennes hustru Kate för att ha uppmuntrat honom att bära en nazistuniform på en fest med utklädnadstema 2005. En bild på prins Harry läckte sedan till pressen och utgjorde The Suns löpsedel tillsammans med texten ”Harry the nazi”.

Prins Harry var vid tillfället 20 år gammal.

Texten har uppdaterats.

Läs även: TV-ikon drömmer om att kasta avföring på Meghan Markle: ”Jag hatar henne”

Lyssna även på: Bortskämd woke-adel eller förtryckta av en västerländsk hederskultur?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag