TV-ikon drömmer om att kasta avföring på Meghan Markle: ”Jag hatar henne”

Jeremy Clarkson och Meghan Markle. Bild: Petr Magera / Northern Ireland Office / CC BY 2.0
  • Söndag 18 Dec 2022 2022-12-18
E-post 117

Jeremy Clarkson, främst känd från det klassiska TV-programmet Top Gear, är inget fan av prins Harrys fru Meghan Markle. Faktum är att han hatar henne. Så mycket att han drömmer om den dag då folk kastar avföring mot henne medan hon paraderas längs Storbritanniens gator. Det skriver TV-ikonen i en kolumn för The Sun.

Kung Charles yngste son Harry och hans fru, den forna skådespelerskan Meghan Markle, är just nu aktuella med en serie på Netflix där de pratar om sin tid vid det brittiska hovet innan de lämnade för Kalifornien.

Bland annat anklagar de hovet för rasism och för att ha behandlat Meghan Markle – vars mamma är svart – illa.

Kritiker hävdar emellertid att det omstridda paret ljuger om eller kraftigt överdriver vad de blivit utsatta för. En av dessa är den ikoniske programledaren Jeremy Clarkson, som inte har mycket gott att säga om prins Harrys amerikanska hustru.

”Jag hatar henne. Inte som jag hatar Nicola Sturgeon (Skottlands försteminister) eller Rose West (brittisk seriemördare). Jag hatar henne på en cellulär nivå”, skriver Clarkson i kolumnen för The Sun.

Lyssna även på: Bortskämd woke-adel eller förtryckta av en västerländsk hederskultur?

Vidare beskriver han hur han ligger vaken om nätterna och drömmer om den dag då Meghan Markle tvingas paradera naken genom gatorna i varje brittisk stad medan folkmassorna skriker ”Skäms!” och kastar avföring på henne.

”Alla som är i min ålder tycker likadant. Men det som får mig att misströsta är att yngre personer, speciellt tjejer, tycker att hon är rätt så cool”, skriver Clarkson.

Jeremy Clarkson har bland annat varit programledare för det kultförklarade bilprogrammet Top Gear och på senare år The Grand Tour tillsammans med James May och Richard Hammond.

Han är känd för sin minst sagt frispråkiga stil, och har tidigare bland annat sagt att klimataktivisten Greta Thunberg förtjänar smisk. Detta i en kolumn för The Sunday Times.

Läs även: Greta Thunberg: ”Rasistiska och patriarkala system” bakom klimatförändringar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag