Hyrde hotellrum för att gruppvåldta 16-årig flicka på rymmen – nu dömda

Våldtäkten ägde rum på hotellet Astoria.
  • Fredag 11 jan 2019 2019-01-11
E-post 1194

MALMÖ Männen växlade positioner under våldtäkten medan de slog henne, skrek och skrattade. De kallade henne ”shamuta”, arabiska för ”hora” och tvingade henne att upprepa det. En del av våldtäkten filmades och spreds på sociala medier. I onsdags dömdes Sajjad Abbas och Abdullah Farouq till 5,5 års fängelse för den grova våldtäkten på Astoria i Malmö i höstas.

Den 3 oktober förra året befann sig den 16-åriga flickan på rymmen från ett SIS-hem och hade hamnat i Malmö. Via en vän kom hon i kontakt med Sajjad som sade sig ha hyrt ett hotellrum som han inte kunde använda och erbjöd det till henne gratis. Flickan och en kvinnlig bekant kördes till hotellet och lämnes på rummet av Sajjad. Han ville ha sex med henne, men hon skyllde på mens och gav honom oralsex istället. Hon såg det som betalning för rummet.

Under kvällen blev hon berusad med några vänner, och vid fyratiden på natten återvände Sajjad tillsammans med Abdullah till hotellet. Då var bara de två flickorna där. Männen tog senare in målsäganden, knappt vid medvetande, på toaletten. Hon berättar att det första hon minns är att någon står bakom henne och drar henne i håret medan någon står framför henne skriker och ger henne lavetter i ansiktet. Hon tror att det sista slaget är ett knytnävsslag, för det var så hårt att det svartnade för ögonen och började pipa i huvudet.

Läs även: Kvinnor på rymmen bad afrikaner om hjälp – slutade med misstänkt våldtäkt

Hon blir sedan våldtagen av bägge männen samtidigt, och slagen fortsätter medan de skrattar eller skriker att hon är en ”shamuta”, en hora. Vid ett tillfälle tar Sajjad fram sin telefon och filmar våldtäkten. Filmen sprider han sedan till bekanta.

Då flickan såg sitt ansikte i spegeln dagen efter blev hon chockad. Läpparna och kinderna var svullna, och kinderna började bli blå.

Domstolen skriver att övergreppet har ”innehållit särskilt kränkande inslag och våld som filmats och spridits på sociala medier”, att det ”har varit fråga om icke ringa våld mot offrets huvud”, att förloppet ”har varit utdraget i tiden”, och att det är ”en försvårande omständighet” att offret inte fyllt 18 år. Båda männen dömdes på onsdagen till 5,5 års fängelse för grov våldtäkt, ett brott som sedan 1 juli 2018 innebär fängelse i minst fem år, från tidigare fyra. De skall även solidariskt betala ett skadestånd på 140 000 kronor till målsäganden.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag