I Sundbyberg kan du dricka blodiga mensdrinkar på internationella kvinnodagen

Varför inte göra en Bloody Mary med spännande innehåll? Bilden är ett montage. Foto: Wikipedia
  • Måndag 26 jan 2015 2015-01-26
E-post 444

STOCKHOLM På internationella kvinnodagen kommer Teater Bristol anordna en så kallad mensfest för att uppmärksamma menstrauation och det kommer bjudas på blodiga mensdrinkar – Kanske skulle man också kunna ha lite drinkar med klumpar i, säger Daniela Kullman till alltomstockholm.se.

Den 8:e Mars infaller internationella kvinnodagen och det tänker Teater Bristol i Sundbyberg uppmärksamma på lite speciellt sätt, rapporterar sajten alltomstockholm.se. Teater Bristol, som enligt uppgifter tidigare varit både porrbiograf och innegolfbana, kommer att anordna en fest med tema på menstruation, något de kallar ”mensfest”.

– Vi kommer bjuda på mensdrinkar, säger teaterns konstnärliga ledare Daniela Kullman till Alltomstockholm.

Vill uppmärksamma sjukdomen endometrios

Under mensfesten kommer det att anordnas både föreläsningar och möjligheter att köpa menskoppar. Ett av de ämnen som man vill uppmärksamma på mensfesten är den kroniska sjukdomen endometrios som orsakar stor smärta i samband med menstruation. Wikipedia har en artikel som beskriver närmare vad det är för sjukdom: Endometrios kallas tillståndet när hela livmoderslemhinnan inte lyckats stötas bort vid menstruationen, utan bitar av den vandrar till andra platser, vanligen i bukhålan, till exempel äggstockar eller bukhinnan.

Teatern har en bar och där är man inne på att servera flera sorters mensdrinkar. När Alltomstockholm frågar lite närmare hur dessa drinkar kommer vara i form och konsistens får de svar av Kullman.

– Den är inte helt rinnande utan snarare lite tjock. Jag har lämnat blodplasma så kanske skulle man också kunna ha lite drinkar med klumpar i med någon slags gelé, haha!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag