Ibn Rushd får kommunalt bidrag i Östersund

Östersunds rådhus Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 29 sep 2020 2020-09-29
E-post

ÖSTERSUND I flera kommuner har bidragskranen dragits åt för det muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Men i Östersunds kommun får Ibn Rushd 108 000 kronor under 2020.

Göteborg stad beslutade nyligen att frysa sitt stöd till Ibn Rushd när det framkom att den salafistiska Bellevuemoskén i Göteborg var en av Ibn Rushds lokala medlemsföreningar och samarbetspartners. I Hässleholm och i Eskilstuna har man också valt att stoppa stödet till Ibn Rushd efter att uppgifter om kopplingar till radikal islamism och Muslimska Brödraskapet har framkommit.

Forskarna Aje Carlbom, Peder Hyllengren och Magnus Ranstorp har i flera debattartiklar pekat på kopplingar mellan Muslimska Brödraskapet och Ibn Rushd. Företrädare för Ibn Rushd har förnekat detta.

På sin hemsida skriver Ibn Rushd att man använder sig av islam som värdegrund när man arbetar med så vitt skilda frågor som bland annat demokrati, jämställdhet och miljö.

Men i Östersunds kommun har inte bidragen stoppats. Under 2020 kommer Ibn Rushd att få 108 000 kronor i bidrag.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag