Illegal invandrare döms till utvisning för yxmord på 21-årig styvdotter

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 28 Nov 2017 2017-11-28
E-post 1232

VÄRMLAND En kvinna blev brutalt mördad med yxhugg mot huvudet av sin 36-årige styvfar. Mannen är nu dömd till 18 års fängelse och utvisning.

En 36-årig man döms till 18 års fängelse och utvisning för att ha yxmördat sin styvdotter samtidigt som mamma och lillasystern befann sig i rummet bredvid, uppger Aftonbladet.

Det var i Sunne, Värmland, som en 36-årig man greps den 21 maj i år för att ha gått till attack mot sin 21-åriga styvdotter. Han ska ha huggit henne i huvudet med en yxa flera gånger. Kvinnan avled efter några dagar på sjukhus.

Nyheter Idag har tidigare skrivit om händelsen och den 36-årige mannen ska ha vistats i Sverige illegalt.

LÄS ÄVEN:Illegal invandrare högg ihjäl sin styvdotter med yxa

Mannen som greps har under polisutredningen uppgett att han och styvdottern inte kom överens under tiden före dådet. Mannen har däremot inte uppgett något motiv till varför han hugger henne i huvudet med en yxa. Anhöriga har uppgett att styvdottern kritiserat mannen för att han inte hjälper till i hemmet.

Den mördade kvinnans mamma hade under ett antal år en relation med mannen. Polisutredningen kom fram till att mannen värnade om den mördade kvinnan och hennes lillasyster trots att de inte var hans biologiska barn. Mannen har uppgett i förhör att han kände sig livshotad av kvinnan han mördade.

Att han skulle vara livshotad är däremot något som endast mannen vittnar om. Anhöriga anger att attacken mot kvinnan kom som en blixt från klar himmel.

Under rättegången yrkade åklagaren på att mannen skulle dömas till livstids fängelse för mord. Försvaret ansåg däremot att brottet var grov misshandel. Mannen har nu dömt till 18 års fängelse och utvisning.

2001 dömdes samma man för dråp i Grekland. Mannen uppger själv att han inte var i Grekland under den tidpunkten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag