Inbördeskrig inom Alliansen – Fredrik Malm (L) till attack mot Hanif Bali (M)

Foto: Pressbild Liberalerna Fredrik Malm är utrikespolitisk talesperson för Liberalerna
  • Onsdag 22 aug 2018 2018-08-22
E-post 170

SVERIGE Bråket om Call of Duty-bilden på Hanif Bali fortsätter. Nu är det Liberalernas utrikespolitiske talesperson Fredrik Malm som inte sparar på krutet i en debattartikel i Aftonbladet. Han hävdar att bilden inte är något ”plumpt skämt”. I stället menar Malm att det är gränser som nötts ner.

Fredrik Malm går med drygt två veckor till valet till stenhård attack på Hanif Bali i Allianskollegan Moderaterna. Malm skriver i Aftonbladet:

”Det handlar om mestadels män, som väller fram på sociala medier med en extrem oförsonlighet, grovt språk och systematiska påhopp på etablerade medier och politiska motståndare. Det är en aktivism av ständiga övertramp.”

I allt detta finns både våldsromantik och hat, och trollkonton som spinner vidare och förstärker dreven. Fredrik Malm målar upp en mörk bild av en politisk höger som han kopplar samman med både Brexit, olika länder i Östeuropa och Donald Trump. Fredrik Malm anklagar Hanif Bali för att medvetet vara en del av denna rörelse.

”Övertramp kan alla göra. Men att systematiskt, månad ut och månad in, elda på ett allt mer oförsonligt, polariserat och grovt diskussionsklimat får också konsekvenser.”

Hanif Bali (M) dricker mjölk. Inte okej enligt Fredrik Malm. Foto: Privat

Fredrik Malm påminner också om att Hanif Bali lagt upp en bild på sig själv där han druckit mjölk och gjort ett ”okej”-tecken.

”Tidigare har Bali använt sig av extremhögerns symboler, till exempel har han lagt ut bild på sig själv där han gör en hälsning som populariserats av vitmaktmiljön”, skriver Malm som mot slutet av sin debattartikel skriver att ”ytterlighetspartier måste hållas kort”.

Vilka partier som är ytterlighetspartier utvecklar han inte.

Målet måste därför vara att skydda rättsstaten, värna oberoende medier, den fria kulturen och toleransen inför olikheter.

Läs hela debattinlägget här.

Fredrik Malm har mött kritik på sociala medier, bland annat på sin egen Facebookvägg där han lagt upp artikeln. I en kommentar till sin delning av artikeln skriver Malm att det är Aftonbladet som satt rubriken. Inte han.

 

Foto: Skärmdump Facebook

Borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell är mycket kritisk mot Fredrik Malms utspel.

Foto: Facebook

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag