Inbrottstjuv försökte klättra in genom skorsten – Dog när husägaren tände brasa

Foto: Twitter/Liz Gonzalez
  • Onsdag 2 Dec 2015 2015-12-02
E-post 3

KALIFORNIEN En inbrottstjuv i Kalifornien, USA, försökte under helgen göra inbrott i ett hus genom att klättra in genom skorstenen. Men när husägaren tände en brasa i kaminen omkom tjuven i röken, rapporterar NBC.

Det var i lördags eftermiddag som en husägare i Fresno County, som ligger i centrala Kalifornien mellan storstäderna San Francisco och Los Angeles, tände en brasa i sin kamin. Men när brasan tändes hörde han plötsligt hur någon började skrika på hjälp inne i skorstenen samtidigt som huset fylldes med rök eftersom något täppte till skorstenen.

Han släckte snabbt elden och larmade brandkåren som i sin tur bröt upp skorstenen och drog ut en man därifrån. Men mannen i skorstenen hade vid det laget redan hunnit avlida.

Polisen tror att den döde mannen i skorstenen är en inbrottstjuv som fastnat när han klättrat in genom husets skorsten någon gång under natten mellan fredagen och lördagen. Ingen var då hemma i huset och tjuven har därefter suttit kvar i skorstenen utan att någon märkt något.

– Jag har varit sheriff i nästan 17 år nu och jag har aldrig sett något liknande, kommenterar sheriff Jake Jensen.

En rättsläkare har nu i uppgift att försöka fastställa dödsorsaken. Den misstänkte tjuvens identitet var till en början okänd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag