Indiana Jones kan bli spelad av en kvinna

Foto: Youtube
  • Torsdag 5 apr 2018 2018-04-05
E-post 245

USA Filmregissören Steven Spielberg har i en ny intervju antytt att Harrison Ford kan bli ersatt av en kvinna i rollen som Indiana Jones.

Läs också: Könskorrigerad man födde barn i Finland

Den kommande femte filmen i serien om Indiana Jones väntas bli den sista där Harrison Ford spelar den ikoniska rollen. Nu aviserar regissören Steven Spielberg att en kvinna kan ta över.

Spielberg säger till the Sun att nästa film säkerligen inte blir den sista och att det är dags att karaktären tar ”en annan form”. På frågan om det kan bli en kvinna nickade han och sade att ”vi skulle behöva ändra namnet från Jones till Joan. Och det skulle inte vara något fel med det.”

Den 71-årige regissören har arbetat aktivt för att göra Hollywood mer jämställt och för att män och kvinnor ska få lika löner.

Nästa film i äventyrsserien saknar än så länge titel. Den kommer att spelas in nästa år med Harrison Ford i huvudrollen och väntas komma ut i biograferna 2020.

Läs även: ”Mad” Mike Hughes sköt upp sig själv med raket – vill bevisa att jorden är platt

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag