”Mad” Mike Hughes sköt upp sig själv med raket – vill bevisa att jorden är platt

Foto: Youtube
  • Onsdag 28 mar 2018 2018-03-28
E-post 136

USA Med en hembygd raket sköt sig en amerikansk 61-åring i lördags 600 meter upp i luften. Hans mål är att någon gång kunna åka till rymden och bevisa att jorden är platt.

”Mad” Mike Hughes är en amerikansk 61-årig limousine-chaufför. Han är också mannen som i lördags sköt upp sig själv i luften med en raket som han har tillverkat själv i sitt garage. Enligt USA Today steg han till 600 meter innan han fällde ut sin fallskärm och landade i Mojaveöknen utanför Los Angeles.

Till nyhetsbyrån AP sade han att han mådde bra och var lättad över att ha fått det gjort. Uppskjutningen har blivit försenad då det tog tid att få tillstånd att använda statens mark för experimentet. Nu fick han istället göra både start och landning på privat mark.

– Är jag glad att jag gjorde det? Ja. Jag antar det. Jag kommer att känna av det imorgon bitti. Jag kommer inte att kunna ta mig ur sängen. Nu kan jag åtminstone gå hem och äta middag och träffa mina katter ikväll, sade han.

Vill också bli guvernör

”Mad” Mike Hughes tror att jorden är platt och att Nasas astronauter i själva verket är skådespelare. I framtiden vill han åka upp i rymden så att han kan ta bilder och se hur planeten faktiskt ser ut.

– Tror jag att jorden är formad som en frisbee? Det tror jag. Vet jag det med säkerhet? Nej. Det är därför jag vill åka upp i rymden, sade han till AP.

Förutom att avslöja en stor konspiration ska Hughes också vara med i en dokumentär om sitt ganska säregna liv. Han planerar också att ställa upp som guvernörskandidat i Kalifornien.

Läs även: Brevbärare gömde ett halvt ton post i sitt garage

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag