Influencer filmade i utsatt område – rånades på klockan

Foto: Skärmdump Youtube
  • Söndag 18 sep 2022 2022-09-18
E-post

I en video för sin Youtubekanal besökte influencern Fabian Gustafsson Lejonstål stadsdelen Husby i Stockholm. Men besöket gick inte riktigt som han hade tänkt sig och slutade med att han blev rånad på sin klocka av två maskerade män som hotade att skjuta honom.
– Jag är lite i chock fortfarande, säger Lejonstål i filmen.

I klippet som Lejonstål har lagt upp på Youtube går influencern runt i stadsdelen och intervjuar olika boende i området.

Bland annat träffar han en man som uppger att han blivit grovt misshandlad i området, två tonårskillar som säger att de känner sig trygga i stadsdelen och en man i en barberarsalong som berättar att han bott i området i 30 år.

Men besöket tar sedan en mörk vändning när Lejonstål blir rånad av två maskerade män som i filmen syns köra förbi honom på en elscooter.

Enligt Lejonstål beordrade ena mannen honom att ge honom hans klocka. När influencern argumenterade emot blev stämningen ännu mer hätsk och till slut sade ena mannen att han skulle skjuta Lejonstål ifall han inte lydde.

”Jag känner mig då så hotad att jag ger den till honom”, står det i texten till filmen.

– Jag är lite i chock fortfarande… jag blev precis rånad, säger Lejonstål i klippet.

I efterföljande scener syns han och hans kameraman prata med polisen om händelsen.

– Vi tänkte göra en serie av det här när vi åker runt till olika förorter. Vi får se om vi ska fortsätta göra det eller om vi kommer på någon annan idé, säger han senare i filmen.

Husby klassas av polisen som ett ”särskilt utsatt område”, vilket är den värsta klassificeringen på polisens lista över utsatta områden.

Nyheter Idag har sökt Fabian Gustafsson Lejonstål för en kommentar.

Läs även: Upplopp i Husby – anhängare till skurkregim drabbade samman med kritiker

Läs även: Journalister möttes av aggressiva unga män i Borås

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag