Inga poliser på plats vid tiggarlägret

En kvinna tittar på en banderoll om att bekämpa fattigdom utanför tiggarlägret i Malmö. Foto: Privat
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 116

MALMÖ Senast klockan 16 idag ska det romska tiggarlägret på Industrigatan i Malmö ha avvecklats och den plats tiggarna ockuperar städas upp. Men vid halv fyra tiden på eftermiddagen fanns det inga poliser på plats, trots att kommunen begärt hjälp med avhysningen.

– Vi har ingen polisnärvaro där, säger polisens presstalesman Lars Förstell till Nyheter Idag och fortsätter:

– Vad som gäller är att i det beslut som kommunen har fattat så är det en tidsfrist för dem som bor och vistas på den här fastigheten att de ska ha lämnat tillsammans med sina saker till klockan fyra idag.

Förstell förklarar att det först och främst är kommunens ansvar att se till att lägret utryms, men att man begärt hjälp från polisen med att få bort ockupanterna.

– Det finns ett beslut om att platsen ska tömmas på folk och annat, tillhörigheter och sopor och så vidare, det har ju miljöförvaltningen beslutat och då begärt handräckning från polisen.

Men polisen avvaktar alltså den tidsfrist som miljöförvaltningen satt upp och några dramatiska scener med poliser som släpar bort tiggare och de vänsteraktivister som bistår i den olagliga ockupationen kommer vi inte att få se. Åtminstone inte idag.

–  Skulle det uppstå situationer där det behövs polisnärvaro så kommer vi infinna oss, men det finns ingenting planerat att det ska genomföras en polisinsats idag, säger Förstell.

Är det någon sådan polisinsats inplanerad den närmaste tiden?

– Jag kommenterar överhuvudtaget inte vad vi har för planering av åtgärder av ena eller andra slaget framöver.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag