Ingen greps: Kastade bangers mot poliser i skolmatsal – Fick uppsöka sjukhus

Poliser i norra Botkyrka. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 11 jan 2018 2018-01-11
E-post 513

STOCKHOLM Trots att två poliser befann sig på besök i en skolmatsal i Tumba i södra Stockholm när en banger kastades in i rummet och detonerade har ingen misstänkt gärningsman gripits för dådet. – Ingen är misstänkt och ingen är gripen, så var det vid tretiden, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter Idag.

Under torsdagen besökte två poliser en skola i Tumba i södra Stockholm. När de befann sig i skolans matsal vid 12.15-tiden kastade någon in en banger, en sorts smällare, som detonerade inne i matsalen. Trots att poliserna närvarade på platsen greps ingen misstänkt för händelsen. Det berättar Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral för Nyheter Idag.

Hon förklarar även att ytterligare poliser kallades till platsen efter att bangern kastats in i matsalen.

– De kollegor som kom dit har pratat med de som var i lokalen så gott det går för att se om dom fått in uppgifter. Men den avrapporteringen har jag inte tillgång till, men det är ingen gripen iallafall, säger Nilsson.

Polisen uppger på sin hemsida att de bägge poliserna som befann sig i matsalen har sökt sjukvård för eventuella hörselskador. Även ett antal lärare har sökt sjukvård av samma anledning. Det finns inga uppgifter om att någon elev skadats i samband med händelsen. Skolan tog beslut om att stänga ner verksamheten efter händelsen. Polisen kommer upprätta en anmälan om misshandel.

Drygt två timmar senare larmas polis om smällar i Tumba. Polisen skriver på sin hemsida att tomhylsor har påträffats och att teknisk undersökning ska genomföras. Enligt Eva Nilsson ser inte polisen något samband me de smällarna och händelsen i skolmatsalen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag