Ingen julfrid i Kronogården – garage sattes i brand

Det är en stor polisnärvaro i Kronogården i Trollhättan. Foto: Läsarbild
  • Tisdag 24 Dec 2019 2019-12-24
E-post 1785

TROLLHÄTTAN Oroligheterna fortsätter i Kronogården i Trollhättan. På måndagen, kvällen innan julafton, sattes en garagelänga och en bil i brand i det beryktade området, något som Expressen tidigare rapporterat om.

Vid halvelva-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten om en anlagd brand vid ett garage. Efter en timme hade man släckt en bil och utsidan på garaget. Insidan hade inte hunnit börja brinna.

Polisen uppger till Expressen att en grupp personer sågs springa från platsen. En av personerna höll i vad som såg ut att vara en bensindunk.

En anmälan om mordbrand har upprättats, uppger SVT.

Tidigare har polisen meddelat att man haft utökad patrullering i Kronogården.

Trots den utökade patrulleringen blev journalisten Joakim Lamotte misshandlad, rånad och hotad när han nyligen gjorde en livesändning från Kronogården.

Kronogården är en stadsdel med hög andel invandrare och finns med på polisens lista över utsatta områden.

En källa inom polisen uppger till Nyheter Idag att Kronogården är det värsta området i Västra Götaland och narkotikaproblematiken är omfattande.

– Vi lägger mycket resurser där nu för om det inte görs något nu kommer vi få stora problem i framtiden. Då kommer det att bli en ”no go-zon”, säger källan.

Polisen skriver på sin hemsida att man fortsätter med ett ”pågående arbete mot otrygghet och kriminella individer i området”.

– Vår ambition är att alla i Kronogården ska känna sig trygga i området, och att alla ska känna att de har samma rätt att vistas där, sade Jenny Wester, biträdande lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal, i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag