Ingen rasism bakom filmad dödsmisshandel enligt misstänkt

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 2 aug 2022 2022-08-02
E-post 44

Mannen som filmades när han slog ihjäl en nigeriansk gatuförsäljare säger att dådet inte motiverades av rasism, rapporterar Daily Mail. Den misstänkte Filippo Ferlazzo, 32, som har samarbetat med polis och bett om ursäkt för dådet, har diagnosen bipolär sjukdom och var nyligen inlagt på ett psykiatriskt sjukhus.

Ferlazzo ska ha attackerat gatuförsäljaren Alika Ogorchukwu, 39, efter att han kallat Ferlazzos kvinnliga sällskap för ”bella”, en populär italiensk komplimang som betyder ”vacker”.

Enligt polisen inledde han den dödliga misshandeln av den handikappade Ogorchukwu med att ta ifrån honom hans krycka och slå honom med den, innan han brottade ned Ogorchukwu på marken och slog honom flera gånger i ansiktet.

Läs även: Här misshandlas gatuförsäljaren till döds – kallade kvinna för ”vacker”

Misshandeln skedde mitt på dagen på en livlig gata i den italienska staden Civitanova Marche, men istället för att ingripa började vittnen filma dödsmisshandeln.

– Situationen är tydlig, allting tycks ha utvecklats ur en dispyt över lättsinniga skäl, inte rasism, säger utredaren Matteo Luconi.

Att vittnen filmade men inte ingrep har kritiserats hårt i Italien, där fallet fått stor uppmärksamhet under pågående valrörelse.

–  Händelsen inträffade på en livlig gata inför chockade vittnen, av vilka vissa filmade attacken, med små eller inga försök att förhindra den, säger nigerianska ambassaden i Rom i ett uttalande.

Den avlidna Alika Ogorchukwu var gift och far till två barn, 8 och 10 år gamla. Han blev gatuförsäljare efter att han blivit påkörd av en bil och förlorat ett annat arbete på grund av sina skador.

Läs även: Fotbollsspelare ihjälslagen efter match

Läs även: Nära 1200 migranter till Italien under helgen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag