Ingerö (KD) om smutskastningen från S: ”Det är deras återstående spelkort”

Johan Ingerö. Foto: Pressbild
  • Måndag 15 feb 2021 2021-02-15
E-post 541

SVERIGE Källor inom Socialdemokraterna uppger för Aftonbladet att den pågående brunsmetningen av de konservativa partierna är en strategi för att förbättra partiets opinionsläge. Men Johan Ingerö, policyansvarig på KD, säger till Nyheter Idag att angreppen också är signaler till samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet.

– Det Socialdemokraterna gör nu, det uppfattar inte jag är riktat primärt mot oss, det är riktat mot Liberalerna och Centern. Stanna i vår fålla, för att alternativet är otänkbart, säger Ingerö.

Den senaste tidens socialdemokratiska brunsmetningar av Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna är en strategi för att förbättra partiets läge i opinionen, enligt uppgifter till Aftonbladet från källor inne i S.

Enligt Aftonbladets källor är strategin en upprepning av valrörelsen 2018, då partiets företrädare gick till hårda angrepp mot SD och fick ett bättre valresultat än opinionsmätningarna visade.

– Vår analys efteråt var att det var effektiva angrepp som satte Socialdemokraterna i centrum, säger en S-källa.

Lyssna även på: Podden: Abortfrågan – sossarnas påk i debatten

Enligt en källa är det framförallt stormningen av Kapitolium i USA som inspirerar S till attackerna mot de konservativa partierna.

– Efter stormningen av Kapitolium såg vi vår chans att visa svenska folket att SD inte är som alla andra. De här attackerna kommer vi att fortsätta med, säger källan.

Johan Ingerö, policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab, säger till Nyheter Idag att man från Kristdemokraternas sida kommer bemöta Socialdemokraternas attacker genom att prata om den egna politiken samt kritisera regeringen i sakfrågor.

– Vi gör det oppositionspartier alltid har gjort, vi pratar om vår politik. Vi letar rätt på det som inte funkar, och så ger vi svar på hur vi tycker det ska fungera bättre. Det är ju uppenbarligen vad regeringen inte vill, säger Johan Ingerö till Nyheter Idag.

Bli PLUS-medlem och läs hela intervjun med Johan Ingerö

För få framgångar för att tala om den egna politiken.

Egna opinionsmätningarna: kan ha visat något som skrämmer S.

Problemen med samarbetspartierna: ”Stanna i vår fålla”.

Bli PLUS-medlem nu!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag