Ingrid, 75: ”Jag är en batikhäxa” – vill ta tillbaka ökänt skällsord

Foto: Pressbild/Skärmdump
Foto: Pressbild/Skärmdump
  • Onsdag 18 okt 2017 2017-10-18
E-post 801

STOCKHOLM Flyktingaktivisten Ingrid Eckerman, initiativtagare till ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar”, vill återerövra begreppet ”batikhäxa”. Nu har hon startat gruppen ”Batikhäxornas klubb” på Facebook under devisen ”Batikhäxor av alla kön, förenen eder!”

Det var förra månaden som Ingrid Eckerman startade gruppen ”Batikhäxornas klubb”. Idag, en och en halv månad senare, har den växt till 323 medlemmar – tretton män och resten kvinnor.

Villkoret för att få vara med i gruppen är att man ska ”tycka om färggranna bekväma kläder”, ha en ”välfungerande hjärna som förstår att mänskliga rättigheter innefattar medmänskliga skyldigheter” samt ”inte ha som högsta mål i livet att behaga män eller kvinnor, oavsett hudfärg.”

– Vi ska göra batikhäxa till en hederstitel, förklarar Eckerman för Nyheter Idag.

På sin blogg har hon publicerat en skärmdump från Metapedia, en sajt som startades av numera nedlagda Nordiska förbundet. Skärmdumpen listar ett antal punkter som någon väntas uppfylla för att få kalla sig batikhäxa enligt en ”tidigare definition”.

– Tanken är att fler ska få reda på hur någon eller några har definierat batikhäxa och vilket språk som används, säger Eckerman.

Eckerman håller med om en del av punkterna, som att en batikhäxa är nöjd med sitt ”naturliga utseende”, inte ”håller käften” och gärna uttalar sig i media om sina åsikter. Ändå är hon när Nyheter Idag talar med henne fientligt inställd och är ovillig att svara på frågor.

– Då lägger jag på, hej då! Det finns i bloggen, du får använda det materialet, du får inte använda något av det jag sagt i telefon, säger hon.

Men jag hade några frågor som jag tänkt ställa?

– Nej! Nej! Hej då!

Såhär definieras batikhäxa av Metapedia

1. Kvinna.

2. Minst 40 år gammal.

3. Struntar i sitt utseende.

4. Extremt politiskt korrekta åsikter inom ämnena Feminism och Integration.

5. “Ångvält” och allmänt gapig i politiska debatter, oförsonlig om åsikten inte är på invandrare, låginkomsttagare och kvinnors sida. Uppfattas i diskussioner som “elefant i växthus”.

6. Dålig/ingen koll på hur system och verklighet fungerar eftersom hon mentalt lever kvar i 60- och 70-talet. Tänker ofta med hjärtat hellre än hjärnan.

7. Har haft en trygg och problemfri uppväxt, men tror sig ha haft det väldigt svårt.

8. Adressen ska vara i fina välbärgade kvarter, men hjärtat ska finnas i förorten.

9. Svag för dikter, syslöjd, teater och skulpturer i ekologisk lera föreställande kvinnors underliv.

10. Omedveten om att hon är en Batikhäxa.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag