Ingrid Carlqvist lämnar Svegot – startar ny alternativmediesajt

Ingrid Carlqvist. Foto: Privat
  • Fredag 3 aug 2018 2018-08-03
E-post 178

SVERIGE Alternativmedieprofilen Ingrid Carlqvist meddelade på fredagen att hon lämnar sajten Svegot. Nu tänker hon starta en ny sajt med vännen och kollegan Maria Celander, och för Nyheter Idag berättar hon om det nya projektet.

Ingrid Carlqvist har en lång karriär som journalist bakom sig. Det började i traditionella medier som Metro och Aftonbladet, men 2012 tog hon steget in i alternativmedievärlden när hon startade tidningen Dispatch International.

Karriären fortsatte med en podcast tillsammans med Daniel ”Conrad” Frändelöv. De två var sedan med och grundade föreningen Det fria Sverige, vars styrelse även inkluderar ledamöter med bakgrund i Nordiska motståndsrörelsen och Nationaldemokraterna.

Som ett projekt inom föreningen startades sedan nyhetssajten Svegot. Men bara några månader efter starten kommer nu beskedet att Ingrid Carlqvist hoppar av. För Nyheter Idag förklarar hon att det uppstod meningsskiljaktigheter med de andra på redaktionen som inte kunde lösas.

Startar om på nytt

– Det visade sig efter ett tag att vi inom redaktionen hade lite olika syn på vilken inriktning vi skulle ha. Det är så viktigt för mig att skriva, och jag måste få stå fri och skriva precis vad jag vill, och därför fattade vi det här beslutet i samförstånd. Så det är liksom inga konflikter, ingen som hatar någon annan, säger Ingrid Carlqvist.

Närmare än så vill hon inte berätta om de problem som uppstod på redaktionen.

– Jag förstår att folk är jättenyfikna. Men jag vill inte berätta det för jag vill Det fria Sverige och Svegot väl. Jag hoppas att de blir jätteframgångsrika, men jag känner att jag kommer bättre till min rätt i en enbart journalistisk produkt.

Bli PLUS-medlem och läs resten av intervjun med Ingrid Carlqvist om:

– nya sajten hon ska starta, när och hur

– varför hon inte vill använda ordet ”alternativmedia”

– medborgarjournalistikens begränsningar

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag