”Inom 20 år har vi öppet krig” – Ken Ring om invandringen och framtiden för Sverige

Ken Ring i norsk tv. Foto: tv.nrk.no
  • Lördag 17 mar 2018 2018-03-17
E-post 9136

SVERIGE Sverigebilden fick sig en rejäl törn i tisdags när rapparen Ken Ring medverkade i norsk tv och pratade om den allt värre situationen i Sverige.
– Jag tror att det är kört, säger han.

– Vad har hänt med världens mest harmoniska land?

Det frågade sig programledaren för det norska tv-programmet Trygdekontoret när kanalen NRK i tisdags sände ett avsnitt om ”svenske tilstander”. Till studion var bland annat rapparen Ken Ring inbjuden, och han hade ett och annat att säga om läget i Sverige.

I programmet berättar han om hur landet och hans hemort Hässelby har förändrats sedan han växte upp. Han beskriver det som en idyll, men det var då.

– Idag är det öppet gangsterkrig. Min storebror blev mördad. Jag har 18, kanske 19 polare som har blivit mördade. Det är en annan verklighet idag i Sverige, en helt annan värld, säger Ken Ring.

Säljer droger och vapen

Programledaren tar upp de många skjutningarna och morden som har skett i Sverige under de senaste åren. Ken Ring föreställer sig att de finare områdena kommer att skyddas av murar i framtiden. Själv har han tjänat ihop tillräckligt med pengar för att flytta från Hässelby, där många livnär sig på att sälja droger och vapen.

– Det finns 15-åringar idag som tjänar 5 till 10 000 kronor om dagen på att sälja gräs, säger han.

Det är dock inte de invandrare som kommer nu som orsakar dessa problem, säger han, utan det är andra generationens invandrare. Lyckas man inte som rappare eller idrottsstjärna är det närmast hopplöst för de unga, menar Ken Ring, som också ger en känga till medierna.

– Kollar man på de journalister och de människor som sitter och tycker allting, de har aldrig någonsin satt sin fot i Rinkeby, Hässelby eller Fittja, säger han.

Ken Ring berättar att det finns spanare som håller koll på om polisen kommer. Ser spanaren att en polisbil kommer stoppas den, vilket också gör att ambulanser inte kommer fram i dessa områden.

Funderar på att flytta till Afrika

– Så no go-zonerna är inte bara en myt? frågar programledaren.

– Nej, det existerar, det existerar i många områden, svarar Ken Ring.

Så illa har det blivit i Sverige att den kända rapparen nu funderar på att flytta till Afrika. Han ser framför sig att det bara kommer att bli värre framöver.

– Man har glömt bort de här sexåringarna som idag ska börja skolan. Där har vi hur mycket invandrare som helst, och hur mycket folk i förorterna som helst, och det blir bara mer och mer och mer och mer. Det kommer att spricka alltså. Jag har redan börjat fundera på att flytta till Afrika.

– För att det är tryggare? frågar programledaren.

– Det är tryggare. Min son är nio år – han sa till mig ”hallå pappa, varför är det farligare i Hässelby än vad det är i Nairobi i Kenya?” Det är en tankeställare. Jag tror till och med att det är för sent, att det inte går att förändra. Jag tror att det är kört. Jag tror att, inom 20 år så har vi öppet krig på gatorna i Stockholm.

Se hela programmet här.

Läs även: Här är ”no go-zonerna” som Sverige och Norge bråkar om

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag