Inrikesministerns nazist-attack mot KDU skapar storbråk – ”Det är förtal”

Inrikesminister Anders Ygeman (S) t.v och KDUs förbundsordförande Sara Skyttedal till höger. Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet samt kdu.se
  • Måndag 2 feb 2015 2015-02-02
E-post

STOCKHOLM I gårdagens SVT Agenda möttes Sara Skyttedal och Hanna Wagenius i en debatt om migration och Skyttedal jämförde invandring med en skogsbrand. Inrikesministern jämförde Skyttedals argument med nazister och sen var bråket i full gång.

Kristdemokraternas ungdomsförbund har profilerat sig starkt i fråga om invandring och igår deltog förbundsordförande Sara Skyttedal i en direktsänd debatt i SVT Agenda. Under debatten mot Hanna Wagenius från Centerpartiets ungdomsförbund  jämförde hon invandringen till Sverige med en ”skogsbrand”.

– Men ärligt talat är det som att kasta en kaffekopp på en skogsbrand, sade Skyttedal och menade att Centerns förslag om att förbättra integration är tandlösa.

Inrikesministern gör en Hitler

Sveriges inrikesminister Anders Ygeman (S) går till totalattack på twitter mot Sara Skyttedal och gör en parallell till Hitlers nazisttyskland. Detta får Sara Skyttetal att anklaga inrikesministern för förtal och sedan är bråket i full gång om hur man ska prata om invandring- och integrationsfrågor.

Efter inrikesminister Ygemans påhopp med en nazistjämförelse mot Skyttedal gick andra till motattack med samma vapen. Twitterkändisen ”konsensuseliten” kontrar med  ett slag under bältet och jämför Anders Ygeman med debattören Henrik Arnstad.

Nyheter Idag har sökt Sara Skyttedal och Anders Ygeman för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag