Insamling till brottsoffren i Solna – spontant initiativ av Hanif Bali (M)

Hanif Bali (M) Foto: Nyheter Idag/Polisen
  • Fredag 4 dec 2020 2020-12-04
E-post 2393

SOLNA Riksdagsledamoten Hanif Bali (M)  har startat en insamling till förmån för brottsoffren för tortyren på Solna kyrkogård. Först frågade han ett av brottsoffren om lov. – Jag ville donera men hittade ingenstans, så jag frågade honom om jag fick starta en insamling, berättar Bali.

Under veckan har det varit huvudförhandling i Solna tingsrätt i rättegången om tortyrnatten i augusti då två minderåriga pojkar enligt kammaråklagare Anders Tordai tvingades klä av sig sina kläder och sedan i timmar utsattes för utstuderat sadistiskt våld, sexuella övergrepp, dödshot och förnedring.

De två misstänkta männen, en 18-årig andra generationens invandrare med rötterna i Tunisien och en 21-årig kurdsvensk, har nekat i polisförhören.

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) – som också är lokalpolitiker i Solna – har länge varit engagerad i fallet. På fredagen meddelade han på sociala medier att han startat en insamling till förmån för offren efter att han träffat en av de utsatta killarna.

”Under julen tänker jag anordna en insamling till de två offren, sist jag höll en sån fick vi ihop (över 50 000 kronor) till veteraner. Bidra gärna”

Till Nyheter Idag berättar Hanif Bali vad det var som fick honom att starta insamlingen.

– Jag ville donera men hittade ingenstans, så jag frågade honom om jag fick starta en insamling, berättar han.

Balis inlägg har redan fått stor spridning och det ser ut som även personer som uppger sig som normalt tveksamma till att skänka pengar vill bidra:

 

Initiativet har fått många att ”lätta på lädret”:

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag