Internetleverantören Bahnhof nobbar möte med Reklamombudsmannen: ”Puritaner”

  • Torsdag 4 okt 2018 2018-10-04
E-post 246

STOCKHOLM Bahnhof tackar nej till ett möte med RO, Reklamombudsmannen. På mötets föreslagna punkter fanns bland annat en punkt om vikten av att sluta upp bakom RO.

Efter att Reklamombudsmannen fällt Bahnhof för könsdiskriminerande reklam bjuder RO in internetleverantören till ett möte för att bland annat diskutera ”varför det är viktigt att sluta upp bakom Reklamombudsmannen” och vad RO kan bistå Bahnhof med i deras annonseringsarbete.

Läs även: Bahnhofs kaxiga svar efter annons-fällningen: ”Vi kör det vi känner för och det som är rätt i tiden”

Bahnhofs kommunikationschef Anya Alenberg tackar emellertid nej till mötet i ett offentligt meddelande på Bahnhofs hemsida. Alenberg skriver bland annat att hon ”anar att ditt mål med mötet är att be oss att frivilligt finansiera er stiftelse på en årlig summa mellan 10 000 kr och 70 000 kr. Och att ni därefter erbjuder oss ’årlig utbildning i marknadsetiska frågor samt copy advice om specifika kampanjer.'”

Alenberg hänvisar till avsnittet om ”finansiärer” på RO:s egen hemsida, där man skriver att ”RO erbjuder finansiärer årlig utbildning i marknadsetiska frågor samt copy advice om specifika kampanjer”, samt att den frivillig avgiften beräknas utifrån företagens beräknade medieinvesteringar, med 10 000 som ett minimum och 70 000 som ett maximum per år.

Till detta tackar Alenberg på Bahnhofs vägnar ett bestämt och inte särskilt vänligt nej, då hon bland annat menar att RO ”saknar verklighetsförankring hos de yngre generationerna och (…) har förvandlats till en stiftelse för puritaner som agerar sedlighetspolis tillsammans med hetsande #-grupper”.

Detta menar Alenberg strider mot Bahnhofs egen värdegrund, som handlar om ”respekt och tillit till varandra. När man känner sig sedd och trygg kan man skämta om allt på ett öppet sätt. Bahnhof befinner sig där, vi har högt i tak och en enorm bredd inom personligheter – från ultraintroverta till extremextroverta.”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag