Internetsensation inte välkommen i EU

Mangaversionen av Natalja Poklonskaja. - Montage: Nyheter Idag
  • Onsdag 14 maj 2014 2014-05-14
E-post 0

UKRAINA Nya sanktioner från EU slår bland annat mot internetkändisen Natalja Poklonskaja, stor i Japan. Moskva uttrycker missnöje.

Ytterligare sanktioner infördes på måndagen efter att valresultaten i Donetsk och Lugansk presenterats, vilket visade att en majoritet av rösterna var för självstyre, samtidigt som Kiev intensifierat militära aktiviteter vilket resulterat i flera dödsfall.

– Istället för att försöka lösa situationen genom nedtrappning, avväpning av den Högra sektorn, och förbättringar av dialogen mellan makthavarna i Kiev och övriga ukrainska regioner, uppvisar våra kollegor i EU en ensidig och endimensionell policy som inte är värdig den Europeiska unionen, sade vice utrikesminister Sergej Ryabkov till den ryska, statsägda nyhetsbyrån Itar-Tass.

EU-diplomater har tillkännagivit att EU:s utrikesministrar har utvidgat sanktionerna mot Ryssland och svartlistat ytterligare två företag på Krim, samt 13 individer. Dessa sanktioner sattes i verket under tisdagen. Tidigare har 48 ryssar och ukrainare fått sina tillgångar frysta och visum indragna efter att Krim i mars anslöt sig till Ryssland.

Bland de individer som nu nekats inträde till EU finns Krims chefsåklagare och internetsensation Natalja Poklonskaja, enligt Itar-Tass.

Natalja Poklonskaja är den heta chefsåklagaren som blev känd efter att klipp från en presskonferens den 11 mars laddades upp på Youtube. I synnerhet har japaner och kineser tagit henne till sina hjärtan och producerat mängder av fan-art av henne. Hon är 34 år gammal och frånskild.

Som en följd av valresultaten har Folkrepubliken Donetsk utropat sig som självständig stat och bett Moskva att överväga dess anslutning till Ryssland, enligt republikens styrande råd. Ryssland har dock avvaktat med att svara på inviten och uppmanar till dialog mellan Kiev och de östra regionerna.

Nedan finns klippet som förde Natalja Poklonskaja mot oanade internethöjder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag